Ettevõtlusamet: liisingtehingute müügimaksustamise sätestab seadus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson.
Tallinna ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson. Foto: Peeter Langovits

Tallinna ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgensoni sõnul on liisingtehingutele müügimaksu kohaldamine kooskõlas seadusesätetega.


«Tänases ajalehes Postimees ilmunud artiklis toodud väide, et müügimaks tekitab endiselt palju segadust, ei vasta tõele, Tallinna linnavolikogu kinnitatud müügimaksu määrus kehtestab regulatsioonid piisava põhjalikkusega. Üheselt mõistetav on ka määruse liisingufirmasid puudutav osa,» kinnitas ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson.

«Kõike sellega seonduvat on Eesti Liisingufirmade Liidu esindajatele põhjalikult ja korduvalt selgitatud nii suuliselt kui kirja teel. Liisingtehingute maksustamist puudutavatele küsimustele on vastatud nii müügimaksu infopäevadel kui müügimaksu infotelefonil. Kõik võimalused täiendava informatsiooni saamiseks ja lahenduse leidmiseks on jätkuvalt olemas,» lisas ta.

Müügimaksuga maksustamisele kuuluvad kõik majandustoimingute registri andmeil Tallinna linna territooriumil jaekaubanduse, toitlustuse või teeninduse valdkonnas tegutsevad ettevõtted.

«Liisingutehing on käsitletav tegutsemisena jaekaubanduse või teeninduse valdkonnas ning kuulub seega müügimaksuga maksustamisele. Kaubandustegevuse seaduse § 3 kohaselt käsitletakse jaekaubandusena kauba müüki kliendile ning teenindusena käsitletakse muuhulgas vallasasja andmist valdusesse või kasutusse. See peaks olema piisavalt selge põhjendus, miks kohaldub müügimaks ka liisingtehingutele,» selgitas Jürgenson.

Jürgensoni sõnul said liisingfirmade esindajad müügimaksu rakendumise eel vastused kõigile oma küsimustele, seega peaks see teema kõigi liisingfirmade jaoks ammuilma selgeks räägitud olema. «Sellele vaatamata ei suuda liisingufirmad müügimaksu rakendamisega leppida ning jätkavad ajakirjanduse vahendusel protsessimist,“ nentis ettevõtlusameti juhataja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles