Martinson: justiitsministri kriitika ei ole õigustatud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Piits

Abilinnapea Merike Martinson leiab, et justiitsminister Andres Anvelti kriitika Tallinna linna ideele alkoholi kättesaadavust piirata, ei ole õigustatud.

«Justiitsministri kriitika pealinna ideele piirata alkoholi kättesaadavust ei ole õigustatud,» ütles Martinson. «Lisaks tekitavad küsimusi väited, justkui pühapäeviti alkoholi müümise keelamine paneks vohama «põrandaaluse» kaubanduse. Tuletan meelde, et kogu Eestis on keelatud alkoholi müüa vahemikus 22-10 — me ei näe, et pühapäeva lisandumine olukorda oluliselt muudaks.»

Martinson arvas, et justiitsministeerium võiks hoopiski kaaluda Tallinna idee üle võtmist kogu Eestile. «Öine alkoholimüügi keeld sai ju alguse just Tallinnast. Ja nüüd kehtib see täiesti mõistlik piirang kogu Eestis. Miks ei võiks ka seekord niiviisi minna?»

«Mis puudutab täiendavaid piiranguid alkoholi tarbimise piiramiseks, siis need on igati teretulnud. Tuletan meelde, et riigikogu Keskerakonna fraktsioon on teinud korduvalt ettepaneku alkoholireklaami keelamiseks. Loodan, et justiitsminister toob selle teema koalitsiooni lauale,» lisas Martinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles