Jutupühad - jutuõhtu täiskasvanutele „Egyszer volt...” / „Oli kord...”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jutupühad - jutuõhtu täiskasvanutele „Egyszer volt...” / „Oli kord...”
Jutupühad - jutuõhtu täiskasvanutele „Egyszer volt...” / „Oli kord...” Foto: Kultuurikava.ee

Ungari Instiutuudis toimuval jutuõhtul räägivad lugusid Tóth Kriszta (Ungari) ja Piret Päär (Eesti). Kindlustame ungari-eesti, eesti-ungari, eesti-eesti tõlke.

Jutupühad on liikuv püha - juhtub siia maile mõni hea jutuvestja laiast maailmast, on kohe ka aeg jutupühadeks.

Sel aastal peetakse Jutupühi 2. kuni 7. novembrini, vaata www.rahvakultuur.ee/jutupyhad.

Tóth Kriszta on ungari kirjanduse õpetaja, vabakutseline jutuvestja ja eesti kirjanduse tõlkija (isegi professionaalne kassisilitaja, metsas hulkuja ja moositegija - aga need viimased ei kuulu kahjuks tõsiste ametite loetelusse).

Need tõsised ametid ei olegi üksteisest väga kaugel, vaid on ühe ja sama tegevuse mitu palet. Vahel on üks tugevam, teinekord teine. Aga üldiselt on eesmärk see, et lugu ja elav sõna jõuaks inimeseni ning et lugude ja sõnade jõud aitaks inimesel olla inimene - selles tänapäevases pardijalal keerlevas, silmipimestavas, loheloomadega täidetud maailmas.

Sissepääs tasuta. Palume kaasa tuua natuke põskepistetavat!

Jutupühi korraldab Rahvakultuuri Keskuse jutukool koostöös Goethe Instituudi, Eesti Kirjanike Liidu, Ungari Instituudi, Eesti Pärimusmuusika Keskuse ja MTÜga Kogukond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles