Jutupühad - töötuba „Sõnad ulatavad käe”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jutupühad - töötuba „Sõnad ulatavad käe”
Jutupühad - töötuba „Sõnad ulatavad käe” Foto: Kultuurikava.ee

Kahepäevast lugude jutustamise töötuba juhendab Martin Ellrodt Saksamaalt.

Mängude ning erinevate draama- ja jutuvestmispedagoogika võtete abil on osalejatel võimalus saada lähedasemaks lugudega — olgu need pärit kirjandusest, isiklikust elust või suulisest pärimusest. Usaldus lugude, aga ka enese vastu, on tähtsaim eeldus jutustajale, kes kavatseb oma kuulaja lugudesse rändama viia.

Koolitus on mõeldud kõigile, kes tahaksid kasutada lugude jutustamist oma töös (õpetajad, raamatukoguhoidjad, sotsiaaltöötajad jne) või lihtsalt jagada lugusid oma pere- ja sõprade ringis.

Kursuse tasu on 80 eurot.
Tõlge eesti keelde.

Registreerumine ja täpsem info jutupiret@gmail.com.

Koolitus on osa Jutupühade festivali programmist. Jutupühad on liikuv püha - juhtub siia maile mõni hea jutuvestja laiast maailmast, on kohe ka aeg jutupühadeks.

Sel aastal peetakse Jutupühi 2. kuni 7. novembrini, vaata www.rahvakultuur.ee/jutupyhad.

Martin Ellrodti osalemist Jutupühadel toetab Goethe Instituut.

Martin on sündinud 1966. aastal. Ta töötas mõned aastad näitleja ja nukunäitlejana, enne kui avastas 1991. aastal, et tema tõeline kutsumus on lugude jutustamine.

Talle on eeskujuks keldi bardid: seitse aastat õppisid nad, kuidas inimesi oma harfimänguga naerma ajada, seitse aastat, kuidas neid nutma ajada, ja veel seitse aastat, kuidas neid magama uinutada. Ta leiab, et jutuvestja peaks oskama teha sedasama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles