Jutupühad - jutuõhtu täiskasvanutele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jutupühad - jutuõhtu täiskasvanutele
Jutupühad - jutuõhtu täiskasvanutele Foto: Kultuurikava.ee

Lugusid räägivad Martin Ellrodt (Saksamaa) ja Markus Luukkonen (Soome). Sündmus on inglise keeles.

Jutupühad on liikuv püha - juhtub siia maile mõni hea jutuvestja laiast maailmast, on kohe ka aeg jutupühadeks.

Sel aastal peetakse Jutupühi 2. kuni 7. novembrini, vaata www.rahvakultuur.ee/jutupyhad.

Martin on Ellrodt sündinud 1966. aastal. Ta töötas mõne aasta näitleja ja nukunäitlejana, enne kui avastas 1991. aastal, et tema tõeline kutsumus on lugude jutustamine.

Talle on eeskujuks keldi bardid: seitse aastat õppisid nad, kuidas inimesi oma harfimänguga naerma ajada, seitse aastat, kuidas neid nutma ajada, ja veel seitse aastat, kuidas neid magama uinutada. Ta arvab, et jutuvestja peaks oskama teha sedasama.

Lisaks jutuõhtule viib Martin Jutupühadel läbi töötoa ja esineb koolilastele jutuhommikutel. Tema osalemist toetab Goethe Instituut.

Markus Luukkonen on soome jutuvestja ja etenduskunstik. Armastus jutuvestmiskunsti ja nende maagiliste sõnade "elas kord" vastu on teda viinud seiklema laia maailma.

Markus on Samova Ry, Soome jutuvestmise ühingu asutajaliige ning samuti ränd- ja jutuvestmisteatri Erämaateatteri asutajaliige ja jutuvestja. Erämaateatteri üks eesmärke on otsida uusi jutuvestmise viise ning oma etendustes ühendavad nad kaunid kunstid, varjuteatri, muusika ja traditsioonilise suulise jutuvestmise.

Jutupühi korraldab Rahvakultuuri Keskuse jutukool koostöös Goethe Instituudi, Eesti Kirjanike Liidu, Ungari Instituudi, Eesti Pärimusmuusika Keskuse ja MTÜga Kogukond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles