Raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: Kultuurikava.ee

Bob Saginowski (Tom Hardy) valab jooke nõbu Marvi (James Gandolfini oma viimases filmirollis) baaris ja pigistab silma kinni iga kord, kui Brooklyni allmaailm baari aeg-ajalt oma kihlveotulude ajutise hoiupaigana kasutab. Ta hoiab omaette, käib iga päev kirikus, kuid mitte kunagi pihitoolis. Bobi lihtne elu muutub keerukamaks päevast, kui ta leiab prügikastist vaeseomaks pekstud koerakutsika.


Paludes abi oma naabrilt Nadialt (Noomi Rapace), tohterdab mees koera tagasi elule ning nende ühisest murest sitke kutsika pärast kasvab välja kahe elult valusaid hoope saanud inimese vastastikune sümpaatia. Siis tuleb aga mängu Eric Deeds (Matthias Schoenaerts), koera algne omanik ning Nadia vägivaldne ekskallim, kes tahab mõlemat tagasi saada. Lisaks sellele toimub baaris rööv, mis teeb Bobist ja Marvist kohaliku maffiabossi silmis põhilised kahtlusalused. Suure pinge all paljastub tõde nii mõnegi inimese kohta, keda Bob arvas hästi tundvat, kaasa arvatud tema ise.



"Raha" on karm põnevusfilm, mille aluseks on Dennis Lehane'i ("Mystic River", "Gone Baby Gone", "Shutter Island") jutustus. Lavastajaks Oscari nominent Michaël R. Roskam ("Bullhead"), osades Tom Hardy ("Pimeduse rüütli tagasitulek", "Lindpriid"), Noomi Rapace ("Lohetätoveeringuga tüdruk"), James Gandolfini ("Sopranod", "Aitab jutust"), Matthias Schoenaerts ("Rust and Bone"), John Ortiz ("Ameerika gangster"), Ann Dowd ("Masters of Sex"), Erin Drake ("Pan Am"), Michael Aronov ("Ameeriklased"), James Frecheville ("Animal Kingdom"), Elizabeth Rodriguez ("Kokaiin") ja Michael Esper ("Kõik mängu").

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles