Kumu Dokumentaal. Ukraina ei ole bordell

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Režissöör Kitty Green
Austraalia, Ukraina 2013, 78 min
Inglise ja vene keeles

Maailma olulisematel filmifestivalidel linastunud dokumentaalfilm kohaliku ja välismaa pressi lemmiku, Ukraina radikaalse naisliikumise Femen aktivistidest, kes oma julgete väljaütlemiste ja paljastatud rindadega ei võitle enam ammu mitte ainult seksiturismi ja prostitutsiooni vastu, vaid võtavad aktiivselt osa ka poliitikast.
Film näitab 14 kuud ülesvõetud seninägemata kaadrite ja intervjuude kaudu, kuidas algselt noortest ja kogenematutest naistudengitest koosnev rühmitus ühe mehe, Viktor Sviatski patriahaalse võimu alla langes, kuni noored naised eesotsas Femeni juhi Inna Ševtšenkoga mehest vabanesid ja iseseisvalt tegutsema hakkasid. Tänaseks on Femenist välja kasvanud arvestatav jõud, kelle hääl jõuab üha jõudsamalt ka võimukoridoridesse.

Käesoleval kevadel esilinastus rühmituse tegevusest ka teinegi dokumentaalfilm „Mina olen Femen”, mis jälgib selle liikumise üleilmset fenomeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles