Kristjan Veermäe klaverikontsert Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Veermäe klaverikontsert Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones
Kristjan Veermäe klaverikontsert Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones Foto: Kultuurikava.ee

Kavas: F. Liszt, J. S. Bach, R. Schumann


Kord kuus korraldab Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kontserdibüroo koostöös Eesti Ajaloomuuseumiga silmapaistvatele EMTA tudengitele kontserdi Suurgildi hoones. Sel korral astub üles pianist Kristjan Veermäe.


Kristjan Veermäe (sünd 1990) alustas muusikuteed Rakvere Muusikakoolis Ruth Patuse klaveriklassis. Pärast Tallinna Rahvusvahelise Noore Muusiku konkursi finaali pääsemist läks ta edasi õppima Tallinna Muusikakeskkooli Ada Kuuseoksa juurde. Hetkel õpib Kristjan kolmandal kursusel Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias Irina Zahharenkova ja Marko Martini käe all. Ta on osalenud konkurssidel Eestis, Lätis, Leedus ja Austrias. Veermäe on mänginud ka paljudes meistriklassides Pascal Roge, Arbo Valdma, Dmitri Aleksejevi, Oleg Manturi, Walter Blankenheimi, Hui Ying Tawaststjerna ja paljude teiste nimekate õppejõudude juures. Ta on soleerinud TMKK sümfooniaorkestri (dirigent Risto Joost), Pärnu Linnaorkestri (dirigent Toomas Vavilov) ja Üle-Eestilise Noorte Sümfooniaorkestri (dirigent Toivo Peäske) ees. Kristjan on muusikuna mitmekülgne olles õppinud lisaks klaverile ka klavessiini (õpetaja Kristina Are), orelit (õpetaja Ene Salumäe) ja dirigeerimist (õpetaja Ants Soots). Klavessiiniõpingutega seoses on ta osalenud kursustel maailma ühe hinnatuma klavessiinimängija Elisabeth Joye juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles