Fotod: Ülemiste keskuses läks lahti tõeline ostumöll

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval pidulikult avatud Ülemiste kaubanduskeskuses algas kohe pärast avamist tõeline ostumöll. Juba pool tundi pärast avamist polnud parklas ühtki vaba kohta ning huvilisi vooris aina juurde.

Avamishetkeks oli kaupluse esine rahvast tulvil. Mõned noored neiud olid oodanud hommikust saadik, et esimestena ihaldatud kiirmoebrändi H&M poodi pääseda. Vanemad daamid rääkisid Tallinncityle, et plaanivad väisata Lindexi poodi ning ehk veel mõnd ostukohta ja loodavad allahindlustele. Oli ka juhuslikke möödakäijaid, kel plaanis korraks toidupoodi minna, ent otsustasid siis ka teisi kaupluse kaeda.

Ülemiste keskusest on pärast uuendusi saanud Eesti suurim moe- ja perekeskus, milles on olulist rõhku pandud nii kauba- ja toidukohtade valikule kui ka sisekujundusele ja mõnusa ostukeskkonna loomisele. Uues Ülemiste keskuses avab oma uksed Eesti esimene Sports Direct, Eesti esimene H&M Home, sisustuskauplus The Pier, Eesti suurim Zara (k.a lastekaubad), Nike kaupluste lipulaev; Apple esindus Euronicsi kaupluses jpm.

Uuendusena koondatakse samalaadsed kauplused, keskusesse lisanduvad temaatilised puhkealad, tasuta iPadide kasutamise alad, arvutite ning telefonide laadimisvõimalus, ligi 700m2 suurune lastenurk jaanuarist ja mänguala õues. Samuti kahekordistub söögikohtade arv.

Uuendatud Ülemistes on 210 kauplust ja teeninduskohta. Uue Ülemiste kaubanduskeskuse projektikontseptsiooni arhitektiks on hinnatud Norra arhitektuuriettevõte AMB Arkitekter AS ning ehitajaks Fund Ehitus. Keskuse sisekujunduse autorid on Joonprojekti sisearhitektid Priit Põldme ja Reet Sepp. Ülemiste keskuse omanik ja arendaja on Linstow International (Norra), mis haldab ja arendab ärikinnisvara Baltimaades (sh 6 kaubanduskeskust Lätis), Norras, Portugalis, Rootsis ja Venemaal. Keskuse laiendust finantseeris SEB 84,5 miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles