Nõmmel toimub noorte MM kabes

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabe
Kabe Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

26. oktoobrist 1. novembrini peetakse Nõmmel Dzingli hotellis noorte maailmameistrivõistlusi rahvusvahelises kabes. Suur osa Eestit esindavatest noortest on Nõmme kabeklubi kasvandikud.

Nõmme linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul võib Nõmme kabeklubi noorte kasvandike tulemusi vaadates Nõmmet täie õigusega Eesti kabepealinnaks pidada. «Kabe on lihtsate käikudega keeruline mäng. Noorte nõmmelaste heade tulemuste taga on legendaarse kabetreeneri Heinar Jahu väsimatu töö ja entusiasm, millega ta juba lasteaialastes kabehuvi tekitab,» rääkis Terik.

Võistlused toimuvad kahes noorimas vanuseklassis – kuni 10-aastased (sünniaasta 2004) ja kuni 13-aastased (sünniaasta 2001 ja hiljem). Kehtiva korra kohaselt saab noorte maailmameistrivõistlustele igast riigist igas vanuseklassis kolm mängijat. Korraldajamaa Eesti saab igas vanuseklassis välja panna neli mängijat, seega kokku 16 noort. Lisaks sellele saab välja panna veel ühe mängija, kui mõnes vanuseklassis on paaritu arv võistlejaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles