Vana kuld: mõne aasta eest polnud kooli kõrval olev viinapood Savisaarele probleem

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldsuu: Tarmo Kruusimäe pidas mullu linnavolikogus 62 kõnet ja esitas 233 küsimust.
Kuldsuu: Tarmo Kruusimäe pidas mullu linnavolikogus 62 kõnet ja esitas 233 küsimust. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavõim tegeleb täna ettepanekutega, mille linnapea Edgar Savisaar mõni aasta tagasi üleolevalt välja naeris.

IRLi kuuluv linnavolinik Tarmo Kruusimäe tegi juba 2007. aastal ettepaneku vähendada alkoholi kättesaadavust Tallinnas, viidates eelkõige Regalia Kaubandus OÜ alkoholikauplustele, millest üks asub Tõnismäel Prantsuse lütseumi naabruses, teine aga Paldiski maantee ja Mooni tänava nurgal samas majas Tallinna Laste Turvakeskuse ühe osakonnaga.

«Millal lõpetataks alkoholimüük OÜ Regalia Kaubandus kaupluses aadressil Kaarli pst 11 kaubandustegevuse seaduse paragrahv 16 lg 6 p3 alusel (tänaseks kehtivuse kaotanud säte) kui poe vahetus läheduses asuva Prantsuse lütseumi õpilaste turvalisust ja arengut kahjustav tegevus?» küsis Kruusimäe Savisaarele esitatud arupärimises.

Savisaar, kes juhib täna Tallinna tervisekoalitsiooni, mille suurim mure on alkoholi liiga suur kättesaadavus, vastas linnavolinikule tookord nii: «Alkoholimüük nimetatud kaupluses lõpetatakse, kui leiab tõendamist, et lütseumi õpilaste turvalisus ehk julgeolek ja areng (kui Te mõtlete selle all õpilaste võimet omandada teadmisi ja seeläbi areneda) on reaalselt kahjustatud seetõttu, et aadressil Kaarli pst 11 asub alkoholikauplus.»

«Hariduse 3 ruumides varem tegutsenud koolid on aastakümnete vältel olnud väga heal tasemel haridusasutused (näiteks endine Tallinna 7. keskkool) nagu ka Prantsuse lütseum praegu, mistõttu ei saa kuidagi järeldada, et õpilaste areng on kahjustatud seetõttu, et aadressil Kaarli pst 11 asuvas kaupluses on alates maja valmimisest 1957. aastal kaubeldud suuremal või vähemal määral alkohoolse joogiga,» väitis Tallinna linnapea aastal 2007.

Kruusimäe esitas sama küsimuse ka Paldiski maantee ja Mooni tänava nurgal asuva Regalia kaupluse kohta, mis asub ühe katuse all Tallinna Laste Turvakeskuse Lilleküla turvakoduga. Alkoholikaupluse sissepääs on Paldiski maanteelt, turvakeskusse pääseb nurga tagant Mooni tänavalt.

«Alkoholimüük nimetatud kaupluses lõpetatakse kaubandustegevuse seaduse paragrahv 16 lg 6 p3 alusel, kui leiab tõendamist, et turvakeskuse laste julgeolek ja areng on reaalselt kahjustatud majas asuva alkoholikaupluse tõttu,» vastas linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles