AS Tallinna Vesi: jooge kraanivett

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanivesi.
Kraanivesi. Foto: Toomas Huik

AS Tallinna Vesi tegi kokkuvõtte selle aasta üheksa kuu tootmistulemustest. Tulemused näitavad püsivalt kõrget kvaliteeditaset. Pealinna joogivesi on kvaliteetne, mistõttu julgustab ettevõte tarbijaid kraanivett jooma.

2014. aasta esimese üheksa kuu jooksul võeti Tallinnas ja Sauel paiknevate tarbijate juurest 2210 veeproovi. Viie proovi puhul ei vastanud kvaliteet nõuetele ning selle põhjuseks oli piirmäärast kõrgem raua sisaldus.

Tänavate veetorustiku hoolduse järgselt võetud kordusproovid vastasid kvaliteedinõuetele. «Vee kvaliteet Tallinnas on kõrgel tasemel ja juba aastaid, mistõttu julgustame inimesi eelistama joogiveena kraanivett,» kommenteeris tulemusi Ülemiste veepuhastusjaama juht Riho Sobi.

Veeavariide arv on vähenenud

Üheksa kuu veekadu jaotusvõrgus oli 16 protsenti ning keskmine veekatkestuse kestvus kinnistu kohta oli 3 tundi. «See tähendab, et üheksa kuu jooksul tuli meil purunenud torusid parandada 90 korral vähem kui eelmine aasta samal ajal. Kui võrrelda kümne aasta taguse ajaga, siis lekete taseme vähendamise abil hoitakse igapäevaselt kokku 13 000 m3 puhastatud joogivett,» lisas Sobi.

Võimalike üleujutuste- ning reostusega seotud riskide ennetamiseks teeb Tallinna Vesi regulaarselt kanalisatsioonitorustike läbipesu.

AS Tallinna Vesi varustab Tallinna ja selle lähiümbruse elanikkonda joogiveega ning osutab kanalisatsiooniteenuseid. Ettevõte opereerib Ülemiste veepuhastusjaama, Paljasaare reoveepuhastusjaama ning üle 1100 km veetorustikke, ligi 1100 km reoveekanalisatsioonivõrku ning 450km sademeveevõrku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles