Tallinn ehitab õpetajate jaoks Lasnamäele maja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate maja ehitatakse Lasnamäele, EMT peakontori taha.
Õpetajate maja ehitatakse Lasnamäele, EMT peakontori taha. Foto: Google StreetView

Tallinna elamuehitusprogramm jätkub õpetajate jaoks mõeldud maja ehitamisega Lasnamäele Uuslinna tänavale ning seenioride maja rajamisega Koplisse Maleva tänavale.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul algas Tallinna teine elamuehitusprogramm 2007. aastal. «Esimene programm oli suunatud eelkõige sundüürnike probleemide lahendamiseks, see on tänaseks lõpetatud. Teine tegeleb noorte perede ja linnale vajalike töötajate eluasememurede lahendamisega,» rääkis Võrk.

Selle raames on alates aastast 2009 Lasnamäel Raadiku elamurajoonis eraldatud korterid 781 leibkonnale. «See on märkimisväärne hulk inimesi. Nendest noortele peredele on antud üürile 597 ja linnale vajalikele töötajatele 184 korterit,» lausus abilinnapea.

«Linnale vajalikud töötajad on need, ilma kelleta me ju tegelikult elu ette ei kujuta. Õpetajad, lasteaiakasvatajad, arstid, õed, bussijuhid, politseinikud. Kõik need inimesed on saanud esitada taotlusi ja paljud nendest on ka eluruumi saanud,» ütles Võrk.

«Teine elamuehitusprogramm kitsamalt rakendub meil praegu Mustamäel korda tehtavas majas Akadeemia teel, kuhu saavad endale kodud arstid ja õed. Kokku saab seal olema 97 korterit. Seal on nii kööktubasid kui ühe- ja kahetoalisi kortereid. Tänaseks on sinna eluaseme saamiseks esitatud 104 avaldust,» rääkis abilinnapea ning lisas, et selline suur huvi on kannustanud linnavalitsust elamuehitusega jätkama ning täna tehti linnavaraametile ülesandeks asuda ette valmistama õpetajatele mõeldud maja ehitust. Seda plaanitakse Lasnamäele, aadressile Uuslinna 3. «Miks just sinna? Kui vaadata kaarti, siis on näha, et see krunt asub lauluväljaku lähedal ehk logistiliselt on sealt väga mugav sõita pea igasse linnaossa. Ka on just Lasnamäe õpetajad kõige rohkem eluaseme avaldusi kirjutanud,» selgitas Võrk.

Samuti plaanib linnavalitsus veel ühe elumaja ehitamist Põhja-Tallinna Maleva tänavale. «Sinna kavandame nii-öelda seenioride maja ehitamist. Sinna saaksid eluaseme ka teistesse gruppidesse kuuluvad inimesed, aga eelkõige seeniorid. Sest avaldusi seenioritelt eluaseme saamiseks on laekunud üsna märkimisväärselt,» ütles abilinnapea.

Õpetajate ja seeniorite majade projekteerimine võiks toimuda järgmisel aastal ja ehitamine aastatel 2016-2017. Seda eeldusel, et linnaeelarves selle jaoks raha leidub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles