Petta saanud naine äsas röövtaksojuhile käekotiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso.
Takso. Foto: Sille Annuk

Kogemata Kumu juures piraattaksosse istunud tallinlanna Katrin Lust ei uskunud sihtkohta jõudes oma silmi, kui sõidu eest südalinna küsis end Koljaks nimetanud taksojuht 27 eurot. «Kui nii vaene olete, sõitke bussiga,» nähvas taksojuht, mispeale mõnituse osaliseks saanud naine talle käekotiga virutas.

Katrini sõnul ootas ta Kumu juures oma lemmiktaksofirma, Eurotakso masinat. «Superfirma ja superteenindus,» pole naine kiidusõnadega kitsi. Silmanud lähenemas vanemat sorti Volkswagenit, arvas naine, et tema sõiduk saabus ja istus taksosse.

Tegemist oli aga mitte tellitud autoga, vaid sellele sarnaneva eraldusmärkideta röövtaksoga, millised Tallinnas juhuslikele pahaaimamatutele turistidele jahti peavad. Nii tabas ka Katrinit sihtpunkti jõudes halb üllatus: lühikese sõidu eest kasseeris mees 27 eurot. «Selline summa on mõne pere eelarve! Olin taolisest jultumusest täiesti šokeeritud,» jutustas naine.

«Eriti õudne oli suhtumine, kui ta mind mõnitas ja käskis, kui nii vaene olen, bussiga sõita. Uurisin siis, et mis taksoga tegemist: mees vastas et on eratakso,» vahendas petta saanud naine. «Tšekki ma loomulikult ei saanud, politsei kutsumiseks polnud aega ja olin ka väga endast väljas, niisiis mis mul üle jäi, kui maksta,» räägib ta.

Katrin paneb inimestele südamele, et nad vaataksid ette, millisesse taksosse istuvad. «Vaesed välismaalased, keda taksojuhid röövivad! Jumala eest, panen kõigile südamele, et nad vaataksid, kuhu sõidukisse istuvad,» sõnab naine.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul tuleks enne taksosse istumist kindlasti selgitada, milline on hinnakiri (peab olema aknal kinnitatud. «Võiks küsida ka seda, kui palju võiks olla sihtkohta jõudmise hind. Samuti tuleb jälgida, et autos oleks taksomeeter, mis pannakse ka tööle ning sõidu lõppedes peab klient saama ka kviitungi,» selgitas ta. Kuna taksodele väljastab lubasid kohalik omavalitsus, siis tasuks kindlasti röövtaksost neile teada anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles