Kultuurikatel: Kultuurikatla Aed oligi mõeldud ajutisena

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatla Aed tänavu kevadel.
Kultuurikatla Aed tänavu kevadel. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Sihtasutus Kultuurikatel teatas täna, et Kultuurikatla Aia projekti käivitades oli teada selle lühiajaline perspektiiv ning arvestati sellega, et Kultuurikatla hoone valmides viiakse kõik tegevused üle Kultuurikatla hoonesse ja selle hoovi.

Kultuurikatla Aed asutati 2012. aastal eesmärgiga ette valmistada väiksemas mahus Kultuurikatla tegevusi, et olla valmis Kultuurikatla ruumide koheseks kasutuselevõtuks nende valmimise järgselt. Tänaseks võime öelda, et see eesmärk on Kultuurikatla meeskonna liikmete poolt aastate 2012 – 2014 vältel hästi täidetud, aiast on saanud tõeline kogukonna aed, teatas Kultuurikatla kommunikatsioonispetsialist Erle Allas.

«Kultuurikatla Aed ja selle areng kolme aasta jooksul on meile näidanud mida avalikkus ootab ning millisest linnaruumi osast tunneb avalikkus puudust. Kultuurikatla eesmärk on seista Kultuurikatla Aia samasisulise tegevuse jätkumise eest ning hoida alles seda millega oleme seni suutnud saada kogukonna ja klientide positiivse tähelepanu ja toetuse osaliseks. Kultuurikatla maja täitmine loomemajanduse arendamisele suunatud sisuga on suur väljakutse nii rahaliselt kui ajaliselt ning Kultuurikatlal ei saa olla seetõttu ambitsiooni paralleelselt valmivale majale piisava kasutuse leidmisega tänasel Kultuurikatla Aia territooriumil,» öeldakse Kultuurikatla pressiteates.

«Kultuurikatla Aias on meie soov seniste programmide ja tegevustega jätkata järgmisel 2015 aastal, ülejärgmisel aastal on plaanis Kultuurikatla Aia programm üle kanda Kultuurikatla ruumidesse ja maja merepoolsesse hoovi. Hoone C korpus koos hooviga  on perspektiivikas koht, mida saab sarnaselt tänasele Kultuurikatla Aiale kujundada kohvikuks koos rohelise linnaiaga ning kus saab teha Kultuurikatla Aiale sarnast kultuuriprogrammi.»

Lähiümbruse  piirkonna osas soovib Kultuurikatla meeskond, et see võimalikult kiiresti areneks ja korrastuks, et naabrusesse tuleks rohkem elu ja tegutsemist, mis looks paremad eeldused selleks, et oleks võimalik täita Kultuurikatel võimalikult kiiresti kultuuri edendava sisuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles