Vanalinnas avas uksed uus kunstigalerii

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ART galerii 1 avamine
ART galerii 1 avamine Foto: etnoweb.ee

Tallinna südames toimus uue kunstigalerii – АRT galerii 1 – pidulik avamine.

Tallinna vanalinnas asuv galerii on Baltimaade kutseliste kunstnike, sealhulgas Vene kunstnike Eesti ühenduse liikmete esindus. Galerii avamisel viibisid aukülalised, galeristid, kunstnikud, media esindajad ja kujutava kunsti austajad.

Galerii peamine eesmärk on kunstnike esitlemine kunstiturul ja sisedisainiga seotud äris, aga ka kustielamuste pakkumine Eesti elanikele ja külalistele. Lisaks kunstnikele, kelle loomingut tuntakse Eestis ning välisriikides, tutvustab galerii noori andekaid tegijaid.

АRT galerii 1 loomekeskuse arenguplaan hõlmab haridustegevust, mille hulka kuuluvad kunstnike autoriõhtud, kohtumised kunsti- ja kultuuritegelastega, muusikalis-kirjanduslikud loomeõhtud.

Galerii tegevuse üheks erisuunaks on meistriklasside korraldamine ja kõigi huviliste kaasamine kunstitegevusse. Koolitusi viivad läbi kunstnikud ja kogenud pedagoogid, programm on suunatud erinevatele vanusegruppidele.

АRT galerii 1 teeb koostööd kujutava kunstiga seotud muuseumide, eragaleriide, kollektsionääride ja organisatsioonidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles