Pirita linnaosavalitsus kolib jõeäärsesse restoranihoonesse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pirita linnaosavalitsus kolib järgmisel aastal Pirita jõe kaldale endisesse restoranihoonesse, kus praegu käib kapitaalremont.

Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder rääkis, et uusi ruume on linnaosavalitsus tahtnud juba ammu. «Kõige lähemal uuele haldushoonele oldi umbes kuus aastat tagasi, kui oli välja kuulutatud riigihange ja isegi selle võitja oli selgunud, aga majanduslikel kaalutlustel jäeti tookord uue haldushoone ehitamine ära. See pidi tulema meie praeguse hoone kõrval asuvale krundile,» rääkis Mölder.

Ta lisas, et kuna Pirita keskuses on sobiva kontoripinna leidmine keeruline, siis on sobivaid ruume otsitud mitu aastat ja tänaseks on asi niikaugel, et järgmisel aastal kolitakse Kloostri tee 6 asuvasse hoonesse.

Kolida tahab linnaosavalitsus Möldri sõnul seetõttu, et praegused ruumid ei vasta juba ammu enam ei töötajate ega ka nende poolt teenindatavate inimeste vajadustele. «Väga oluline argument oli meie jaoks ka see, et puuetega inimestel ja ka lihtsalt eakatel inimestele oli väga keeruline linnaosavalitsusse pääseda,» ütles linnaosavanem.

Praeguse kokkuleppe kohaselt annab linnaosavalitsus ära oma praegused ruumid, vastu saab aga jõekaldal asuva hoone, mis renoveeritakse täielikult.

Mölder selgitas, et Kloostri tee 6 praegusel omanikul Rootsi Mööbel Investeeringud OÜl tuleb jõe ääres asuv maja renoveerida ning sisustada vastavalt linnaosavalitsuse vajadustele. Linn eraomaniku investeeringut ei kompenseeri. Pinda on hoones ligi 1500 ruutmeetrit ning lisaks ametnikele saavad seal ruumid politsei ja mupo. Hoonesse tulevad ka rendipinnad ning võimalused huviringide tegevusteks.

Rootsi Mööbel Investeeringud aga saab endale Pirita praeguse administratiivhoone Merivälja teel. Firma juhatuse liige Lembit Tamm sõnas,  et nende eesmärk on muuta Merivälja teel asuv hoone Pirita tõmbekeskuseks, kus oleksid kauplused, büroopinnad ning miks mitte ka arsti- või hambaravikabinetid. «Kindlasti näeme, et hoone jääb ka edaspidi piritalasi erineval moel teenindama, kuid seda juba uues, laiendatud ja ilusamas kuues,» ütles Tamm.

Linnaosavalitsuse uues majas peaks remont lõppema kevadel ning tõenäoliselt järgmisel sügisel kolitakse sinna ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles