Kristiine linnaosa saab kolm uut tänavanime

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine
Kristiine Foto: SCANPIX

Tallinna linnavalitsus määrab nime kolmele Lilleküla asumis paiknevale tänavale: Haki, Krüüsli ja Mänsaku.

Ronga tänava ja Kaarna tänava vahelisele seni nimetule tänavalõigule pidas linnavalitsuse nimekomisjon sobivaimaks Haki tänava nime, kuna hakk on ronga ehk kaarna kõrval üks väheseid Eestis elavaid vareslasi.

Ronga tänava ja Algi tänava vahelisele nimetule tänavalõigule, mille ääres on praegu peamiselt Algi tänava aadressid, sobiks komisjoni hinnangul alklaste sugukonda kuuluva linnu nimi. Nimekomisjonile teadaolevalt esineb Eestis lisaks algile sellest sugukonnast veel krüüsel ja tirk, kuid kuna Tirgu tänava nimi on kalastusvahendite teemast tulenevalt Haaberstis juba olemas, siis peeti siia sobivaks Krüüsli nime.

Kaarna tänava ja Mooni tänava vahelisele Linnu teelt lähtuvale tänavaharule, mis on tajutav iseseisva tänavana ja mida on mitmetel kaartidel ekslikult Kaarna tänavana käsitatud, otsustati anda Mänsaku tänava nimi. Mänsak on Eestis leiduvate vareslaste hulka kuuluv lind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles