Rae valda ehitatakse rahvusvaheline elamusspordikeskus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatav elamusspordikeskus
Kavandatav elamusspordikeskus Foto: Signe Heiberg

Elamusspordikeskus rajatakse linnapiirist kahe kilomeetri kaugusele Tallinn – Tartu maantee juures asuvasse Reti tee piirkonda, mille lähedusse on plaanide järgi kerkimas ka uus Peetri põhikool. 

EASi regionaalarengu keskuse direktori Monica Hankovi sõnul luuakse atraktsioon, mille kaudu on võimalus tutvustada noortele üle maailma Eestit kui atraktiivset sihtkohta. «Ekstreemspordi huviliste ja harrastajate põhilise vanusrühma moodustavad noored, kellele tekib rajatava keskuse näol põhjus Eesti külastamiseks ja siin treenimiseks,» selgitas Hankov.

MTÜ Elamusspordikeskus Ühingu esindaja Mario Kalmre sõnul on kompleksi kavandatud sisehall, mis koosneb BMX-krossi treeningrajast ja skateparkidest, trampoliinidest, poroloonbasseinidest, drop-in atraktsioonist ja paljust muust.

 «Kõik see loob unikaalse võimaluse treenida ja võistelda Eestis aastaringselt ilmastikust olenemata. Sealjuures on betoonist väliskatepark suurim omalaadne skatepark Baltikumis,» ütles Kalmre.

Siseministeerium ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetavad rahvusvahelistele nõuetele vastava elamusspordikompleksi rajamist Rae valda Peetri külla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles