Vene investorid himustavad vanalinna elamuid

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn Foto: SCANPIX

Venemaa majanduse ebastabiilsus, Ukraina sündmuste mõju ja riskide oluline suurenemine on loonud olukorra, kus raha põgeneb Venemaalt. Osa sellest rahast on jõudmas Eesti kinnisvaraturule, kommenteerib kinnisvaraturu suundumusi 1Partner Kommertskinnisvara juhtiv partner Tanel Tarum.

Venemaalt tulevad investorid otsivad Tallinnas kallimat kinnisvara, eelkõige ollakse huvitatud vana- ja kesklinna  suursugusematest elamutest. «Vene investorid on harjunud enda korterite hindadega, neid ei vii rööpast välja korterid, mis on üle 200 000 – 300 000 euro,» ütles Tanel Tarum TallinnCityle.

Tarum selgitab vene investori mõttelaadi: «Ostetakse väljaüürimise eesmärgil. Peab olema kindel investeering ja asi peab neile meeldima.»

Ukraina kriis on investeerimishuvi mõnevõrra suurendanud, kuid muutunud venelasi ka ettevaatlikumaks. «Kindlasti soovitakse jääda anonüümseks ja ajada asju vaikselt. Venemaalt raha väljaviimine ei ole sealse valitsuse poolse toetusega,» selgitab Tarum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles