Piltuudis: Tallinna südalinna kerkib uus büroohoone

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kai tänava ärihoone
Kai tänava ärihoone Foto: YIT Ehitus AS

Peatselt ehitatakse südalinna äritegevuseks uusi võimalusi pakkuv hoone. OÜ Capital Mill ja AS YIT Ehitus  sõlmisid ehituslepingu Kai tänava ärihoone rajamiseks.

Heade juurdepääsudega Kai, Sadama tänava ja Poordi tänava vahelisel alale kerkib kuuekorruseline büroohoone ligikaudu 6700m2 netopinnaga ning maa-aluse parkimiskorrusega.

Esimesele korrusele on planeeritud äripinnad kaubandus või toitlustusettevõtetele ning kõrgemalasuvatele korrustele on planeeritud bürooruumid. Hoones on üüritavat pinda kokku ca 5000m2, millele lisanduvad funktsionaalsed terrassid hoone esimesel ning kauneid vaateid pakkuvad terrassid 6. korrusel. Hoone arhitektiks on Tormi Sooväli.

Ehitustöödega alustatakse novembris ning tellijale antakse valmis hoone üle 2016. aasta alguses. Hoone on kavandatud monoliitsest raudbetoonist konstruktsioonidega ning selle fassaad kaetakse erinevat tüüpi klaasidega. Heakorrastatakse ala, rajatakse hoone välistrassid ning teed ja platsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles