Tarkovski. Järelsõna (Тарковский. Послесловие)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene Teatris 24. ja 25. oktoobril toimuva ürituse "Kohtumised Tarkovskiga" jätkuna linastub kinos Artis 26. oktoobril dokumentaalfilm "Tarkovski. Järelsõna". Filmi esitlevad selle autorid Ella Agranovskaja ja Nikolai Šarubin.



"Ma tahtsin rääkida millestki, mis sarnaneb venelaste seotusele oma rahvuslike juurtega, oma mineviku ja kultuuriga; oma maa, sõprade ja lähedastega – sellest sügavast sidemest, mis seob neid kogu eluks, kuhu saatus neid ka ei pillutaks..." selgitas Andrei Tarkovski oma filmi "Nostalgia" ideed.



30 aastat pärast filmi ekraanile jõudmist sõitis režissööri vanem poeg, kirurg ja teadlane Arseni Tarkovski esimest korda Toscanasse, kus filmiti "Nostalgiat". Siit sai alguse filmi autori lahusolek kodumaast. Maja Firenzes San Niccolo tänaval oli viimane püsielukoht Andrei Tarkovski elus.



Filmis "Tarkovski. Järelsõna" osalevad vene näitlejad Oleg Jankovski, Alissa Freindlihh, Margarita Terehhova, samuti režissöörid Konstantin Lopušanski ja Ilmar Taska, kirjanik Layla Alexander-Garrett ning kunstiteadlane Marina Kisseljova.



Film on vene keeles, eestikeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles