Eesti Heliloojate Liit 90 / Juubeliaasta avakontsert

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Heliloojate Liit 90 / Juubeliaasta avakontsert
Eesti Heliloojate Liit 90 / Juubeliaasta avakontsert Foto: Kultuurikava.ee

Eesti Heliloojate Liit 90



Esti Heliloojate Liit tähistab oma 90. juubeliaastat suurejoonselise kontserdiprogrammiga, mis annab kümnendite lõikes põneva ülevaade EHLi tegevusest ja Eesti muusikaelust laiemalt. Kontsertide korraldamisel teeb EHL koostööd paljude eesti muusikute, kollektiivide, festivalide ja kontserdikorraldajatega nagu näiteks Tallinna Kammerorkester, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Eesti Interpreetide Liit, Pille Lille Muusikute Fond jne. Kavas on eesti helilooloomingu paremik, kõrvuti juba tuntud teostega kõlavad aasta jooksul mitmed esiettekanded. Eesti Heliloojate Liidu juubeliprogrammi kunstiline juht on helilooja Märt-Matis Lill.



Eesti Heliloojate Liidu juubeliaasta avakontsert: Pärt, Sumera, Tulev


7. detsember kell 19.00 Tallinna Metodisti kirik.



Kavas:

Lepo Sumera – Symphōnē


Toivo Tulev –  1. sümfoonia (esiettekanne)


Vaheaeg


Arvo Pärt –  4. sümfoonia



Eesti Heliloojate Liidu 90. juubelile pühendatud kontserdiprogrammi avavad võimsa akordiga kolm suurkuju eesti muusikas – avaõhtul kõlab Arvo Pärdi 4. sümfoonia, Lepo Sumera Symphōnē ja Toivo Tulevi 1. sümfoonia  (esiettekanne).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles