Uuest aastast on Tallinnas kasside kiibistamine kohustuslik

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass
Kass Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates 2015 aasta algusest muutub Tallinna linnas peetavate kasside kiibistamine kohustuslikuks. Lemmikloomade märgistamine mikrokiibiga kiirendab ja lihtsustab kaotsi läinud looma kokkuviimist omanikuga ning aitab kaasa hulkuvate loomade arvu vähendamisele.

Tallinn pakub võimaluse kiibistada ja registreerida oma kass alates 22. oktoobrist kuni 16. novembrini 2014 5 euro eest. Kasside kiibistamise sooduskampaania jooksul toimub Tallinna linnaosades kokku 32 kasside kiibistamise aktsiooni, mille raames paigaldatakse loomaomanike kassidele riisitera suurune mikrokiip ja andmed kantakse üleriigilise lemmikloomaregistriga ühendatud Tallinna lemmikloomaregistrisse. Loomaomanikul tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument ja kassi vaktsineerimistunnistus või pass.

Soodushinnaga saab kiibistada vaid kampaaniaga liitunud loomakliinikutes - Haabersti Zoovetkeskus, Tatari Loomakliinik, Västriku Loomakliinik, Mustakivi Loomakliinik, Vilde tee Loomakliinik, Nõmme Loomakliinik, Pirita Loomakliinik ja Juri Karpenko Loomakliinik. NB! Haabresti Zoovetkeskuses, Pirita Loomakliinikus ja Juri Karpenko Loomakliinikus saab tasuda ainult sularahas.

Lisainfo: www.tallinn.ee/lemmikloom/.

Alates 1. jaanuarist 2015 peavad olema kõik Tallinnas peetavad kassid olema kiibistatud ja registreeritud Tallinna registris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles