Kasparov Tallinnas: Venemaal valitseb fašistliku ideoloogia diktatuur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

“Vaatamata vihmasele ilmale tunnen end Eestis alati hästi,” kinnitas malesuurmeister  Garri Kasparov pühapäeval Tallinnas, kus ta  siinse maleliidu kutsel ja Eesti noormaletajate toetuseks Eesti ärimeeste, poliitikute ja malehuviliste vastu avalikku simultaani pidas.

Heategevusliku malesimultaaniga koguti novembris Tallinnas peetavate Euroopa noorte kiirmale meistrivõistluste auhinnafondi 16 000 eurot. Ent just Tallinnas kohtub mees ka oma Moskvas elava emaga, sest Venemaa pealinna ta poliitilistel põhjustel pöörduda ei saa ning jätkab oma tegevusi välismaal.

“Venemaa poliitiline olukord ongi liikunud nii, nagu võis arvata: valitseb  ühe mehe diktatuur, mis kantud fašistlikust ideoloogiast,” kõneles ta.  Kommenteerides olukorda Ukrainas rääkis Kasparov, et tema hinnangul ei kohku Putin nagu iga sõjalist jõudu omav ning oma populaarsust iga hinna eest kinnistada püüdev diktaator tagasi ka ühegi välispoliitilise avantüüri ees.

Kasparovi sõnul ei maksa Venemaal opositsiooni peale loota, sest seda sisuliselt ei eksisteeri. “Olukord Venemaal võib küll spontaanselt muutuda, kuid sel muutusel saavad olema katastroofilised tagajärged, tunduvalt hullemad kui aastal 1991,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles