Loomaaeda saabusid ninakarud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Inari Leiman

Taevas särav päike kuldab värvikirevaid puulehti, kuid iga päevaga kargemaks muutuvat sügisõhku soojaks kütta enam ei suuda. Elevandimaja paksunahalised käivad nüüd õues vaid keskhommikul ja pärastlõunal, kääbusjõehobud aga pääsevad õue mahalangenud puulehti mugima vaid mõneks tunniks päevas.

 Guanakod liiguvad aedikus päikeselaikude liikumise taktis, heleflamingod aga koliti veelindude talvemajja. Suures tiigriaedikus jalutab nüüd amuuri tiiger Piiga. Sõralistel on algamas innaaeg: pulmadega on juba algust teinud buhhaara hirved, siberi kaljukitsed ja tüügassead.

Lakklambauttedel värgiti sõrgu ja lasti nad seejärel kokku lakklambajääraga. Sinilambajäär aga eraldati juba liiga suureks paisunud karjast. Paari heitsid ka lakkhundid. Troopikamajas saab näha silmitut koopakala, Mehhiko ja USA veekogude kottpimedates karstikoobastes küljejooneelundi ja haistmismeele abil tegutsevat Mehhiko hõbesalmleri silmitut koopavormi.

Esmaspäeval saabusid Kiievi tsirkusest Tallinna neli noort koaatit ehk ninakaru (pildil üks neist). Neljapäeval alustasid teekonda Tšehhimaale noor isane takiin ja kevadel sündinud emane jakk. Kesknädalal tõid Kostivere kooli lapsed loomaaialoomadele kõrvitsaid, maapirne, kartuleid, omakorjatud pihlakamarju ja mitu suurt kotti õunu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles