Fotod: Tallinna vanalinnas voolab pärast vihmasadusid solgijõgi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Haisev vesi tungib trepikotta, kümne sentimeetri kõrgusele esimese trepiastme ääreni ja toob kaasa kõikvõimalikku laga,» kirjeldab Müürivahe 33 elanik Siiri pärast suuremat vihmasadu Müürivahe tänavat ja Katariina käiku. Iga tugevama vihma järel peavad sel tänaval elavad inimesed sumpama õõvastavas segus suitsukonidest, puulehtedest ja muust solgist.

Müürivahe tänava elaniku Toivo sõnul valgub vesi ära väga aeglaselt, sageli kulub selleks kuni kaks tundi. Kuiva jalaga ta pärast vihma koju ei pääse, vesi olevat põlvini. Tänava elanikud on harjunud selleks ajaks muid tegevusi otsima.

Koridori uhutud prügi koristavad maja elanikud. «Süda läheb täis alati, aga mis teha, inimene harjub kõigega,» sõnas Siiri. Linnavalitsusega selle asja pärast piike murdnud Toivo sõnul toimib tänaval kanalisatsioonitoru vastupidiselt, see ajab pigem solki välja.

Elanike sõnul on uputav vesi kahjustanud Müürivahe 50 hoonet ning teisele sama tänava majale on tekkinud praod. Kahtlustatakse, et suur veekogus ja erosioon on kahjustanud linnamüüri alust. Mitu elanikku on tänaval lõhkunud oma auto. Toivo sõnul on Munga ja Müürivahe tänava kehva seisukorra tõttu tema autol põhjakatted juba ammu kadunud.

Toivo on aktiivselt suhelnud Tallinna kommunaalametiga, kuid midagi paremaks läinud ei ole. Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul on nad teadlikud, et valingvihmade korral ei suuda kanalisatsioon kogu sademevett ära juhtida.

2014. aastal on torustiku omanik AS Tallinna Vesi teinud avariiremonti ja kaeve korrastanud, kuid tööd ei ole tulemust andnud. Sel aastal on alustatud Viru tänava rekonstrueerimise projekteerimist, mille käigus otsitakse lahendusi ka Müürivahe tänava sademevee probleemi leevendamiseks.

Jonatan Karjus on Postimehe portaali tallinncity.ee reporter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles