Õpetajahariduse 95. aastapäev Tallinna Ülikoolis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 21. oktoobril tähistame õpetajahariduse 95. aastapäeva Tallinna Ülikooli muuseumi taasavamise, aruteluga õpetajahariduse mineviku ja tuleviku üle ning õpetajate, koolijuhtide ja kasvatus-
teadlaste tunnustamisega.

Registreeri ja osale

Aastapäeva tähistamine algab 21. oktoobril kell 14 Tallinna Ülikooli Teadlaste Foorumis, kus emeriitprofessor Lembit Andresen kõneleb muuseumi tekkeloost, emeriitprofessor Mati Hint muuseumite järjepidevusest ning rektor professor Tiit Land keerab üles muuseumikella, mis on aega näidanud Tallinna Õpetajate Seminari algusaegadest.

Kell 15 jätkub aastapäeva tähistamine Tallinna Ülikooli aulas, kus vaadatakse tagasi õpetajahariduse ajaloole ning tänatakse ja tunnustatakse õpetajaharidusse panustanud inimesi. Tagasivaate õpetajahariduse ajaloole teevad emeriitprofessorid Leida Talts ja Viive-Riina Ruus ning emeriitdotsent Ulve Kala-Arvisto. Eesti Pedagoogika Arhiivmuuseum esitleb ajaloolisi filmikaadreid, kuidas aastakümnete eest õpetajaid õpetati. Õpetajahariduse olevikust ja tulevikust kõneleb Kasvatusteaduste Instituudi direktor Kristi Vinter.

Tallinna Ülikool ja selle eelkäijad on koolitanud õpetajaid alates 1919. aastast. Eesti ühe vanima õpetajahariduse traditsiooni jätkajana tunneme täit vastutust valdkonna arendamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles