IV Tallinna Bachi nimeline Muusikafestival

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IV Tallinna Bachi nimeline Muusikafestival
IV Tallinna Bachi nimeline Muusikafestival Foto: Kultuurikava.ee

IV TALLINNA BACHI NIMELINE MUUSIKAFESTIVAL


1. – 7. jaanuar 2015



Festivali korraldajad:

Ars Musica Estonica


Eesti Kontsert



Festivali suurtoetaja:

Tallinna Kultuuriväärtuste Amet



1.-7. jaanuaril 2015. toimub IV Tallinna Bachi nimeline muusikafestival. Juba neljandat korda Tallinn tähistab Uut aastat suure saksa helilooja muusika helidega. Aga 2015. aasta festival on eriline... Festivali avakontserdil esineb tuntud ja tunnustatud Viini Rahvusooperi solist Ain Anger. Teil on ainulaadne võimalus nautida Uue aasta esimesel päeval Ain Angeri, kaasaja Eesti ühe suurima ooperilaulja, võrratu häält. Samal kontserdil kontserdil esinevad Andres Uibo (orel), Mari-Liis Uibo ja Arvo Leibur (viiul), kammerkoor “Collegium Musicale”ning orkester “Klaaspärlimäng Sinfonietta”. Dirigendid – Toomas Vavilov ja Endrik Üksvärav. Kavas on J.S.Bachi oreli- ja vokaalteosed ning kontsert kahele viiulile ja orkestrile. Festivali Uusaastakontsert toimub 1. jaanuaril kell 16.00 Tallinna Jaani kirikus.



Kokku IV Tallinna Bachi nimelise muusikafestivali raames toimub 15 erinevat kontserti. Lavale astuvad muusikud Eestist, Prantsusmaalt, Poolast ning Hollandist: Denis Kasparovitch (orel, Eesti), Ulla Krigul (orel, Eesti), Aare-Paul Lattik (orel, Eesti), Peter van Dijk (orel, Holland), Edouard Oganessian (orel, Prantsusmaa), Roman Perucki (orel, Poola), Lembit Orgse (klavessiin), Peep Lassmann (klaver), Aare Tammesalu (tšello), Arete Teemets (sopran), Ka Bo Chan (kontratenor), Anto Õnnis (tenor), Tõnis Kaumann (bass), Oksana Sinkova (flööt), Olev Ainomäe (oboe) jt.



Kontsertidel kõlavad Johann Sebastian Bachi oreli-, orkestri-, vokaal- ja instrumentaalteosed, koorimuusika ning jõulu ja uusaasta kantaadid.



Festivali kunstiline juht on professor Andres Uibo.



Piletid IV Tallinna Bachi nimelise muusikafestivali kontsertidele on võimalik osta Piletilevi kassades ja koduleheküljel alates 10. oktoobrist 2014. Piletid on võimalik osta ka kohapeal kolm tundi enne kontserdi algust.



Kontaktinfo

:


Ars Musica Estonica


www.arsmusica.ee


(+372) 56 88 38 28


info@arsmusica.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles