ERSO: Nautimus III. KULLERVO

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liviko esitleb NAUTIMUS III R, 20.03.2015 kell 19, Estonia kontserdisaal KULLERVO Jean Sibelius (1865–1957) Sümfoonia nr 7 C-duur, op 105  (1924) “Kullervo-sümfoonia”, op 7  (1892) Lilli Paasikivi (metsosopran)


Eesti Rahvusmeeskoor Eesti Riiklik Sümfooniaorkester Dirigent ARVO VOLMER   Soome rahvuseeposel “Kalevala” põhinev Jean Sibeliuse vokaalsümfooniline “Kullervo-sümfoonia” on Soome suurima sümfonisti loomingus üks rohkelt poleemikat tekitanud ja tähelepanu äratanud teos. Juba esimestel ettekannetel pälvis “Kullervo-sümfoonia” erakordse edu ja publiku poolehoiu, ometi ei lubanud kriitilise meelega helilooja seda oma eluajal hiljem ette kanda ning teos kadus enam kui kuueks kümnendiks kontserdilavadelt. ERSO kavas oli Sibeliuse “Kullervo-sümfoonia” esmakordselt 1993. aastal pidulikul kontserdil, millega tähistati Eesti Vabariigi ja Soome Vabariigi 75. aastapäeva, dirigeeris Paavo Berglund. Üks erilisemaid ettekandeid toimus neli aastat hiljem Sibeliuse festivali raames helilooja kodukohas Järvenpääl. Eesti Rahvusmeeskoorile on “Kullervo-sümfoonia” kujunenud justkui leivanumbriks, mida on esitatud ja plaadistatud paljude maailma tipporkestrite ja -dirigentidega. Seekordset ettekannet juhatab Arvo Volmer – tunnustatud ooperi- ja orkestridirigent, keda seob pikaajaline koostöö mitmete maailma sümfooniaorkestrite ja ooperiteatritega ning kelle loometeed illustreerivad arvukad hinnatud plaadistused, sh kõik Sibeliuse sümfooniad Adelaide’i sümfooniaorkestriga. ERSOga ühendab Arvo Volmerit ligi 30 aasta pikkune edukas koostöö, sh kaheksa hooaega (1993–2001) peadirigendina.     Piletid: 22 € / 16 € Kontserdi korraldaja ERSO

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles