Tallinlased ootavad mereäärset promenaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna mereäär ootab arendamist.
Tallinna mereäär ootab arendamist. Foto: Erakogu

Tallinncity üleskutsele vastanud lugejad soovivad linnalt mereääre väljaarendamist.

«Tallinn on merelinn, kuid hetkel seda aru saada ei ole. Arendage mereäärset ala - promenaadid, rattateed, haljasalad, mänguplatsid, madalakorruselised ehitised (sh kohvikud, galeriid, poed, hotellid, elumajad jne,» pakub üks lugeja.

«Ei mingeid suuri magistraale, ainult väikesed, 30km/h autoteed mille eesmärgiks on ainult ligipääs mereäärsele alale. Teine lugeja toonitab, et tuleks säilitada Kultuurikatel, Kultuurikatla aed ja kultuurikilomeeter.

«Ei tea kaugel see idee juba on omadega, aga toetan Tallinna mereäärse osa promenaadi väljaehitamist. Saab selle Kopli piirkonna ka ilusti arendusega sisse piiratud,» leiab kolmas lugeja. «Jõuame äkki siis kunagi oma reaalse olemasoleva linna ilusti välja ehitatud, maine paraneb ja eluolu muutub. Kui viis aastat tagasi Kalamajja Kungla tänavale kolisin, siis üldine suhtumine oli: «ahah seal Koplis oled.» Viis aastat möödas ja räägitakse eliitrajoonist, kus kinnisvara ruutmeetri hinnad küündivad kohati üle 2000 euro,» kirjutab lugeja.

Ühe lugeja meelest vajavad planeerimist ka Kalamajas ja Kopli paiknevad linnamaad. «Tehke detailplaneeringud ruttu linnamaadele Kalamaja ja Kopli piirkondades ja võimaldage tavainimistele eramaja krunte,» leiab ta. «Kalamajas/Koplis on tegelikult palju rohkem tühja ja hoolitsemata maad, kus keegi ei julge õhtuti jalutada kui maadja krunte müügis. Krooniline kruntide puudus on tõstnud liiga kõrgeks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles