Koolivaheaeg Tallinnas: kollid, kuradid ja kummitused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummitus?
Kummitus? Foto: jupiterimages.com

Koolivaheajal saavad õpilased hilisõhtuses laternakumas ette võtta seiklusrikka jalutuskäigu kummituslikku Kadrioru parki ja psühhobussis iseennast uurida, kirjutab ajaleht Pealinn. Koolilaste sügisvaheaeg kestab 18. oktoobrist kuni 26. oktoobrini.

Koolivaheaja esimesel päeval 18. oktoobril kell 11.30 näitab linna loomaaed (Ehitajate tee 150) keskkonnahariduskeskuse suures auditooriumis loodusfotograaf Charlie Hamilton Jamesi filmi «Ostsin endale vihmametsa» tunnipikkust esimest episoodi, mis algab Jamesi seiklustega vihmametsas ja uue skorpioniliigi avastamisega.Enne filmilinastust kõneleb vihmametsast zooloog Aleksei Turovski.

Filmipäev on kõigile tasuta ja filmil on eestikeelsed subtiitrid, oodatud on igas vanuses huvilised. Pärast seanssi saab loomaaias lahendada loodusviktoriini või proovida õnne Viasati loosikastis 40 tollise Samsungi teleri loosimisel. Samuti saab hariduskeskuse fuajees vaadata skulptuurinäitust «Loom ja inimene» või stendinäitust «Tallinna Loomaaed 75».

Kollid ja kuradid öises Kadriorus

21.oktoobril ärkab õhtupimeduses ellu salapärane torniga maja, kus päeviti tegutseb Kadrioru lastemuuseum Miiamilla. Sedakorda uuritakse, missugused olevused peidavad end öös ja kuidas nad koos esimeste päikesekiirtega päevavalgusesse hajuvad. 

«Koos meiega on muuseumisse oodatud kõige vapramad 8-11 aastased poisid ja tüdrukud, et veeta üks tontlik öölaager,» rääkis ajalehele Pealinn lastemuuseumi juhataja Tatjana Boeva, kelle sõnul on öised koolivaheaja üritused juba traditsiooniks saamas. Seekordses öölaagris tegutsevad kollid, kuradid ja tondid. Ringi rändab ka muuseumikummitus, kelle loodame julgete laste abiga õigel ajal tabada. Lastemuuseumi öölaager «Kes ei kardaks kolli …?» osalustasu on 38 eurot ja registreeruda saab telefonil 6017057. Laagritasu sisaldab kõiki vajalikke materjale ja nelja toidukorda, kaasa tuleks võtta kaisukaru, magamiskott, madrats, hambahari, öö- ja õueriided ja võimalusel ka taskulamp.

Järgmisel laagripäeval ootab ees retk vanalinna ja linnamuuseumisse, kus tark kaupmeheemand vestab lugusid keskaegsest Tallinnast ja tutvustab vanalinna salapäraseid legende.

Psühhobuss ja ämblikud Mustamäel

Viiepäevase linnalaagri korraldab Mustamäe avatud noortekeskus ja sinna on samuti oodatud 7-11 aasta vanused koolilapsed. Kohale sõidab psühhobuss, kus Tartu Ülikooli psühholoogid näitavad, kuidas töötab inimaju ja korraldavad teisigi teaduslikke interaktiivseid eksperimente. Meelelahutuslik Mustamäe linnalaager toob külla ka Toomas Pranstibeli, kes tutvustab eri ämblikeliike ja kaitseliidu  malevlased.

Linnalaager Mustamäel viib Skyparki ja bowlingut mängima

Mustamäe avatud noortekeskuses (Ehitajate tee 82) algavad laagripäevad kell kümme hommikul ja kestavad 20. kuni 24. oktoobrini.  Laagrivahetuse tasu on 30 eurot, hinna sees on kõik tegevused ja soojad lõunasöögid. Registreerumine tel 65 472 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles