Lõõnik saab Tallinnalt 1200-eurost kuupalka

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Lõõnik
Valeri Lõõnik Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea õigusnõunikuna tööle asunud Harju maakohtu endine kohtunik Valeri Lõõnik saab oma tööülesannete täitmise eest 1200-eurost kuupalka.

Tallinna linnavalitsus avalikustas Lõõnikuga sõlmitud töölepingu, mille järgi on tema ülesanne analüüsida kohtupraktikat väärteomenetluse asjades munitsipaalpolitsei ameti näidete põhjal. Leping kehtib 1. oktoobrist 31. detsembrini.

Lõõnikule annab juhiseid ning kontrollib töö vastavust lepingutingimustele linnapea Edgar Savisaar või tema esindaja. Töö üleandmiseks ja vastuvõtmiseks vormistavad töövõtja ja tellija iga kalendrikuu viimaseks tööpäevaks  töö üleandmise-vastuvõtmise akti.

Lõõnik ise keeldus avalikustamast oma töötasu suurust. «Kui linnavalitsus ise ütleb, las ta siis ütleb. Aga ma olen pakutud tasuga rahul,» ütles Lõõnik eile Postimehele.

Valeri Lõõnik oli Harju maakohtus maadevahetuse süüasja kohtunik. Eile tuli avalikuks, et lisaks Lõõnikule on Tallinna linnavalitsuse palgale asunud ka sama süüasja kohtualune Ester Tuiksoo, kes tegeleb linna ühistupanga käivitamisega tegelevas sihtasutuses Ühistuline Krediidiasutus.

Kui maadevahetuse protsessi ajal oli kohtunik Lõõnik parteitu ja kohtu all olev Tuiksoo Keskerakonna liige, siis nüüdseks on rollid vahetunud. Keskerakonna juhatus võttis selle nädala esmaspäeval Lõõniku Keskerakonna liikmeks, Tuiksoo pidi aga tänavu suvel pärast riigikohtu süüdimõistvat otsust lahkuma nii riigikogust kui ka Keskerakonnast.

Lõõnik mõistis 2012. aasta juunis maadevahetuse süüasja osalised õigeks. Tallinna ringkonnakohus omakorda mõistis 2013. aasta juunis osalised süüdi. Ka riigikohus langetas tänavu juunis süüdimõistva otsuse. Tuiksoo jäi riigikohtu otsusega süüdi pistise võtmises.

Valeri Lõõnik lahkus Harju maakohtu kohtuniku ametikohalt tänavu 8. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles