Kross: Tuiksoo määramine munitsipaalpanka tähendab, et linn ei soovigi panka luua

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Eerik-Niiles Krossi sõnul näitab Ester Tuiksoo määramine ühistupanga asutamise sihtasutusse, et linnal ei ole mingit tõsist plaani panka luua.

«Kuna pistise võtmise eest kriminaalkaristust kandvat Tuiksood seadus avalikku ametisse võtta ei võimalda, otsustas linnavalitsus leida talle sooja koha ühes paljudest linna sihtasutustest,» ütles Kross. «Küll aga on ühistupanga sihtasutus kentsakas valik, kuna krediidiasutuste seaduse kohaselt ei anta tegevusluba asutusele, mille osalisi on karistatud majandus- või ametialase või avaliku usalduse vastase süüteo eest.»

«Linnavalitsus on munitsipaalpanga ideest juba eos loonud projekti, millest saab küll palju meediakära, aga mitte kunagi töötavat panka. Üsna arusaamatu samm, sest ei tahaks uskuda, et Savisaar, kes veel paari kuu eest volikogus panga projekti tulihingeliselt kaitses, looks sellise olukorra teadmatusest,» ütles Kross.

«Tallinna linnavalitsuse eripärast saaks sama hea filmi kui Vene jahist või kalapüügist,» tõdes volinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles