Rotermanni kvartalisse tuleb kultuuripealinna Tallinn 2011 infopunkt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotermanni kvartal.
Rotermanni kvartal. Foto: Indrek Gutman

SA Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli ja Rotermanni kvartali haldusfirma OÜ RC Kinnisvara juhatuse liige Triin Mägi allkirjastasid lepingu, mille järgi avatakse septembri alguses Rotermanni kvartalis kultuuripealinna teabepunkt.

Mutli sõnul on infopunkti jaoks sobivat asukohta otsitud juba alates eelmise aasta sügisest. «Kultuuripealinna üks missioone on avardada linnaruumi läbi kultuurilise tegevuse ning tekitada uusi kultuuriloome ja -tarbimise keskkondi,» rõhutas ta. «Rotermann on just sobiv koht, sest sellest kvartalist on jõudsalt kujunemas Tallinna südalinna uus kultuuri- ja meelelahutuspiirkond.»

Kultuuripealinna teabepunkt hakkab paiknema Roseni ja Ahtri tänava nurgal asuvas majas. Sõlmitud lepingu raames annab Rotermanni kvartal lisaks tasuta kasutada kogu maja fuajee, kus kultuuriloojad saavad ka oma loomingut esitleda. Lisaks saab Tallinn 2011 kasutamiseks kaks silmapaistvat välireklaamipinda ning infopunktile vajaliku sisustuse.

Mägi leiab, et Rotermanni kvartal on Tallinna süda ja oma arhitektuurilise eriilmelisusega parimaid kohti kultuuripealinna infopunktiks. «Ühest küljest kõigi eestlaste jaoks kesklinna südames, teisalt turistide jaoks sadama ja südalinna vahelisel alal,» selgitas ta.

Tallinna sadamat, Eesti suurimat turismiväravat läbib aastas ligi 7 miljonit reisijat ja Rotermanni kvartal on erinevatest sadamaterminalidest ligipääsuks kesklinna väga sobivas asukohas.

Ahtri tänava ääres on valminud ka uus parkla ja sillutisega kergliiklustee, mis suunab sadama poolt liikujad otse kultuuripealinna tulevase infopunkti ette ja sealt edasi läbi südalinna.

Kultuuripealinn Tallinn 2011 turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhi Neeme Kari sõnul ei rajata Rotermanni kvartalisse lihtsalt infopunkt, kus jagatakse teabematerjale ja müüakse kultuuripealinna meeneid, vaid sellest saab kohtumispaik programmipartneritele ja külalistele ning kus korraldatakse esitlusi ning väiksemaid seminare ja koolitusi.

Infopunkt tegutseb kuni 2012. aasta jaanuarini. Seal hakkab tööle kaks täiskohaga töötajat, keda abistavad kultuuripealinna vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles