Tuiksoo asus tööle Tallinna ühistupanga sihtasutuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Tuiksoo
Ester Tuiksoo Foto: Peeter Langovits

Riigikogu endine liige ning ekskeskerakondlane Ester Tuiksoo asus tööle Tallinna ühistupanga loomist ettevalmistavas sihtasutuses.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ütles Postimehele, et erinevalt täna ajakirjanduses väidetust ei tööta Tuiksoo Tallinna linnavalitsuses, küll aga ühistupanga sihtasutuses.

Tallinna linnavalitsus otsustas tänavu kevadel moodustada sihtasutuse Ühistuline Krediidiasutus. Enne ühistupanga asutamist peab Tallinna linn leidma veel vähemalt 49 osanikku.

Riigikohus langetas tänavu 30. juunil maadevahetuse süüasjas lõpliku otsuse, tunnistades süüasja osalised süüdi pistise andmises või võtmises. Ester Tuiksoo pidi pärast pistise võtmises süüditunnistamisest lahkuma Keskerakonnast ja riigikogu liikme kohalt.

Ester Tuiksoo väljendas huvi hoiu-laenuühistute teema vastu juba tänavu juunis riigikogu liikmena. Riigikogu 10. juuni stenogrammist selgub, et Tuiksoo küsis Eesti Panga 2013. aasta aruande arutelul Eesti Panga presidendilt Ardo Hanssonilt, mida ta arvab hoiu-laenuühistutest.

«Finantsvaldkonnast moodustavad hoiu-laenuühistud marginaalse osa. Kuidas te hindate hoiu-laenuühistute osa praeguses Eestis ja kas teie arvates võiks neil olla tugevam positsioon või kas te arvate, et neil on kasvupotentsiaali?» küsis Tuiksoo tänavu juunis.

Hansson vastas, et mingi kogukonna või piirkonna inimeste loodud hoiu-laenuühistute olemasolu on loogiline, küll aga valmistaks talle muret, kui tekiks mitte päris klassikalisel põhimõttel üles ehitatud hoiu-laenuühistud, mis hakkavad üldsuselt hoiuseid kaasama ja käituvad klassikaliste kommertspankadega, kuid millele ei laiene hoiuste kindlustus ega järelevalve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles