Lõõnik hakkab analüüsima mupo tegevust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Lõõnik
Valeri Lõõnik Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Äsja Tallinna linnavalitsusse linnapea nõunikuna tööle võetud endine kohtunik Valeri Lõõnik hakkab analüüsima munitsipaalpolitsei tööd.

«Valeri Lõõnik on meile ajutiselt tööle võetud, ta töötab aasta lõpuni linnapea nõunikuna. Kõik ju teavad, et munitsipaalpolitsei amet on meil väga probleemiderikas amet ja me soovimegi, et Lõõnik analüüsiks neid väärteomenetlusi, mis mupo on teinud. Analüüsiks ka kohtulugusid ja meil on plaan nende analüüside tulemusel mupo edaspidine tegevus üle vaadata. Et kuidas väärteomenetlused võiksid käia ja mis seal teisiti võiks olla,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu.

Lõõnik astus üleeile ka Keskerakonna liikmeks. Enne pensionile jäämist tänavu 8. juulil töötas Lõõnik kohtunikuna. Muuhulgas mõistis ta esimeses kohtuastmes õigeks kõik maadevahetuse kohtuasjas kohtu all olnud inimesed. Teiste seas ka keskerakondlasest riigikogu liikme Ester Tuiksoo. Tuiksoo ja tema kaaslased mõisteti järgmistes kohtuastmetes süüdi ja Tuiksoo pidi lahkuma nii riigikogust kui Keskerakonnast. Eesti Päevalehe andmetel on ka Tuiksoo hiljuti linna palgale võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles