Warrior/Hundi teekond läbi Punamütsikese soolestiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Warrior/Hundi teekond läbi Punamütsikese soolestiku”


Soovime ennast treenida tugevaks, osavaks ja distsiplineerituks ja oma saavutusi demonstreerida tantsuetenduses. Oma tugevuse väljaselgitamiseks peame tundma oma nõrkusi, üle ei jää muud kui näidata mõlemaid. Kui väikest tegu võib pidada oluliseks võitluseks ning kust jookseb piir kangelase ja mittekangelase vahel?



Etendus on sõdalaseks saamiseks – võitlusest, eneseületamisest, enesekehtestamisest, vägivallast ja kangelaslikkusest. Kas vastasest jagu saanud sõdalane võib osutuda sama ohtlikuks, kui oli tema alistatu? Kas Punamütsike võib Hundi ära süüa? Laseme Hundi endast läbi. Kas sa oled see, mida sa sööd?



Mai Sööt on etenduskunstnik, õppis interdistsiplinaarseid kunste (EKA) ja maali (TKK). Lavastab ja esitab, oma töös kasutab kaasaegse tantsu, teatri, kunsti ja performance´i väljendusvahendeid. Teda huvitub inimese kohmetuse ja häbituse kombinatsioon, mis võib ärgata nii religioosses härduses kui loomalikus ellujäämisvaistus, kus viisakus kaob.


Eva Labotkin tegeleb kontseptuaalse kunstiga ja on viimastel aastatel kasutanud peamiselt video ja performance’i vahendeid ning osalenud mitmetes ühisprojektides teiste kunstnikega. Peamiselt huvitub identiteedi, kehalisuse, võimu ja biopoliitikaga seotud teemadest kunstis. Õppinud filoloogiat ja maali (TÜ) ja interdistsiplinaarseid kunste (EKA).



Lavakujunduse teeb skulptor Eike Eplik, kelle loomingulised teemad keerlevad inimese loomaliku poole, lugude ja muinasjuttude ümber. Õppinud skulptuuri (TKK, EKA).



Tantsulavastus, kestus 60min


Autorid, lavastajad ja esitajad: Mai Sööt ja Eva Labotkin


Kunstnik ja kaasautor: Eike Eplik


Liikumislahenduste konsultandid: Külli Roosna ja Kenneth Flak


Helikujundaja: Tanel V Kulla


Valguskunstnik: Kilian Ochs


Toimumiskoht: Sõltumatu Tantsu Lava


Kaasprodutsent: Sõltumatu Tantsu Ühendus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles