Nõmme jaamahoones avatakse restoran

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme jaamahoone.
Nõmme jaamahoone. Foto: Jukko Nooni

Mõne kuu pärast avab Nõmme Jaamarestoran OÜ endises Nõmme jaamahoones restorani.

Nõmme linnaosa valitsus sõlmis firmaga üürilepingu majas asuvate äriruumide üürile andmiseks.  Parim pakkuja selgus avaliku konkursi tulemusena, teatas linnaosavalitsus.

Nõmme linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul tuleb restorani rajamist Nõmmele igati tervitada. «Nõmmel on mitmeid erinevaid söögikohti – pubisid, kõrtse, kohvikuid –, kuid korralikust valgete linadega restoranist on siin seni puudust tuntud. Näiteks Nõmme rotarid on seni pidanud oma koosolekuid läbi viima kesklinnas või kasutanud selleks Nõmme muuseumi, sest Nõmmel pole lihtsalt sobivat kohta,» lausus linnaosavanem.

Nõmme Jaamarestoran OÜ on asutatud spetsiaalselt endisesse Nõmme jaamahoonesse restorani rajamiseks ning see kuulub Marju ja Sulo Muldiale, kellel on 15-aastane kogemus Laitse lossi restorani pidamisega.

«Meie sooviks on rajada ajaloolisesse Nõmme jaamahoonesse tõeline restoran, puhas, valgusküllane, valgete linade, valgete põllede ja kabinet-tiibklaveriga. See peaks olema koht, kus hommikupoolikul saaks kohvi kõrvale rahus ajalehte lugeda, lõunalauas korraliku prae juures kohtuda inimestega kas siis tööalaselt või sõprade-pere seltsis ning õhtusel ajal on restoran jällegi see koht, kus mõnusasti hea muusika saatel lõõgastuda saab. See peab olema koht, kuhu kõik nõmmelased soovivad hea meele ja uhkusega tulla ning kutsuda sinna oma külalisi igast ilma nurgast, olgu nad siis Tallinnast, Peterburist või New Yorgist,» tutvustasid nad oma äriideed.

Restorani sisekujunduses on kavas järgida esimese vabariigi aegset õhustikku, mis Nõmmele väga sobilik. Muldiate nägemuses jaguneb restoran kaheks. Peauksest sisenemisel avanevast esimesest ruumist saab restorani peasaal, tagumine saal jääb aga kohaks, kus saab korraldada klubilisi koosolekuid või pidulikumaid ärilisi kohtumisi. Köögiruumid jäävad keldrikorrusele.

Endises jaamahoones tegutsevad veel Nõmme muuseum ja munitsipaalpolitsei tugipunkt. Lähiajal avatakse seal linnaosavalitsuse teenindussaal. Restoran alustab tegevust ruumides, kus varem tegutses Nõmme postkontor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles