Väikeluiged luikavad loomaaia linnutiikidel

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikeluiged Tallinna loomaaias
Väikeluiged Tallinna loomaaias Foto: Maaja Kitsing / Tallinna loomaaed

Viimane nädal on Tallinna loomaaias möödunud sündmusterohkelt, sest eelmisel laupäeval nägi ilmavalgust selle sigimishooaja esimene aksishirvevasikas, esmaspäeval poegis moko, Brasiilia idaosa endeemne kaljumerisiga, neljapäeva varahommikul sündis järjekordne hiline sinilambatalleke, öösel vastu reedet aga suri üks isane Bennetti känguru.

Loomaaeda juuli lõpus toodud vigastatud keskaasia kilpkonn kasvatas prao kilbis veterinaaride valvsa pilgu all kenasti kokku ja naudib nüüd omasuguste seltsi elevandimaja kilpkonnaaedikus.

Siseruumidesse viidi kääbuskanad ja maasarvikud, ka pruun-harjasvöölased koliti õuepuuridest elevandimajja sisse. Kõik soojade maade taimed on nüüdseks samuti talvekorterisse viidud ning loomaaia haljastajad tegelevad puude istutamisega. Nimelt kinkis Tallinn loomaaiale 170 suurt puud ja põõsast: tammesid, erinevaid mände, seedermände, püramiidhaabasid, punaseid sarapuid. Enamik neist hakkab kaunistama uue keskkonnahariduskeskuse ümbrust.

Korralise vaktsiinisüsti said kalakass, manul ja kõik kolm aasia lõvi.

Laupäeval aitasid TLSSi ligi 30 abikätt tassida liiva ja kergkruusa liigikaitsekeskuse euroopa naaritsa puuridesse. Ümbritseva metsa alt veeti uute puuride sisustamiseks välja mitu suurt hunnikut oksi, niideti haljasala. Peale rassimist said soovijad kuulata Tiit Marani ettekannet naaritsate liigikaitselisest tööst Tallinna loomaaias. Teine grupp abilisi aga müüs jääkaru uue kodu toetuseks šokolaadimedaleid.

Viasati eestvõttel toimuvad erinevates Eesti mäluasutustes 13.-18. oktoobrini kinoõhtud, kus näidatakse dokumentaalkanalite Viasat Nature, Viasat History ja Viasat Explore filme. Tallinna loomaaia keskkonnahariduskeskuses näidatakse 18. oktoobril kell 11.30 loodusfotograaf Charlie Hamilton Jamesi filmi «Ostsin endale vihmametsa» tunnipikkust 1. episoodi. Enne filmilinastust teeb sissejuhatuse ja räägib vihmametsast zooloog Aleksei Turovski. Filmi vaatamine on kõigile tasuta ja filmil on eestikeelsed subtiitrid. Pärast seanssi saab lahendada loodusviktoriini loomaaias või proovida õnne Viasati loosikastis 40-tollise Samsungi teleri loosimisel. Oktoobris pääseb loomaaeda juba soodsate talvehindadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles