Fotod: Raekoja platsil peeti heateo päeva

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti lionspiirkond korraldas täna Raekoja platsil traditsioonilise Heateo päeva, kus heategevuslikul laadal pakuti omavalmistatud käsitööesemeid ja küpsetisi, millest saadav tulu läheb abivajajate toetuseks.

Laadal müüdi omavalmistatud käsitööesemeid ja mitmesuguseid omavalmistatud küpsetisi, võileibu, sooje jooke, aiasaadusi, lilli, kuivatatud teesid, hoidiseid, sinepit ja muud laadakaupa. Laadameeleolu loomiseks mängis muusika ja esinesid lionsklubidesse kuuluvad solistid ja ansamblid.

Heateo päeval said kõik soovijad teha annetusi abivajajate toetuseks,  saades vastu  mingi omavalmistatud suveniiri või küpsetise. Samas jagati ka infot ülemaailmse heategevusorganisatsiooni eesmärkidest ja tegevusest Eestis.

Eesti Kuulmispuudega Laste Vanemate Liidu presidendi ja lionsklubi Tallinn Kristiine liikme Toomas Sepa sõnul oli Raekoja platsil väljas kümmekond telki, kus erinevad lionsklubid pakkusid kas omavalmistatud roogasid või suveniire. Nii näiteks oli Kristiine klubi väljas kuulmis- ja nägemispuudega lapsi õpetava Heleni kooli õpilaste  valmistatud suveniiridega, mis on ainulaadsed ning hoole ja armastusega valmistatud. Saadud annetustest toetatakse kuulmispuudega laste huvitegevust.

Heateo päev on üleriigiline lionsite iga-aastane suursündmus, mis lisaks kogutavatele annetustele väärtustab lõvidele omast heategevust ja näitab, et üheskoos saab teha suuri tegusid.

Maailma suurim heategevuslik organisatsioon Lions International sai alguse 1917. aastal Chicagos. Kogu maailma lionite ühine  deviis on We Serve - me abistame.

Esimesed lionsklubid   ehk lõviklubid asutati Eestis 1989. aastal Tallinnas ja Pärnus. Täna on Eestis 62 lionsklubi 1280 liikmega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles