Kaablirike jättis pealinnas Elioni telefonid tundideks tummaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Täna ennelõunat lõhuti Tallinnas Lasnamäel optilised sidekaablid, mis tõttu jäid tuhanded tallinlased tundideks ilma telefoni- ja netiühenduseta, mitu tundi olid häiritud ka Hansapanga kaardimaksed.


Kella 18.15 seisuga olid kõik Elioni optilise kaabli lõhkumise tõttu katkenud telefoni- ja internetiühendused taastatud, teatas Elioni meediasuhetejuhi kohusetäitja Raimo Matvere.

Ilmselt ehitustööde käigus lõhuti kella 11 ja 12 vahel Lasnamäel kaks Elioni optilist kaablit, seetõttu ei töötanud osad telefoniühendused Tallinnas Kardioru, Lasnamäe, Maarjamäe, Lauluväljaku ja Kesk-Sõjamäe piirkondades ning Irus.

Samuti ei töötanud osad internetiühendused ning digiTV Lasnamäel, Kadriorus ja kesklinnas. Rike puudutab Tallinnas ligi 5000 klienti.

Samuti esines mitme tunni jooksul üle Eesti häireid Hansapanga kaardimaksetel. Alates kella 13.30st saab taas Hansapanga kaardiga kaardimakseid teha.

Praeguseks on rikke koht Matvere sõnul avastatud, kuid ühenduse taastamiseks kulub aega. Elion loodab rikke likvideerida kella 22-ks.


Kaabli lõhkumise täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles