Korduvalt põlenud koolimaja asemele kerkib spordihoone

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Praegu lammutatakse Mustamäel aadressil Akadeemia tee 30 asuvat tühjalt seisnud ja korduvalt põlenud endist koolimaja, mille asemele ehitatakse spordikompleks.

Tallinna linnavalitsus algatas sel nädalal detailplaneeringu, millega määratakse Akadeemia tee 30 kinnistule ehitusõigus spordi- ja vabaajakeskuse ehitamiseks, kus võiksid olla ka ujula ja avalik saun. Planeeritava maa-ala suurus on 1,02 hektarit.

«Kaasaegne ujulaga spordikompleks on mustamäelaste ammune unistus. See ettepanek on tehtud kõikidel debattidel, mis Mustamäel on toimunud. Mustamäel praegu tehtav rahvaküsitlus näitab, et suur huvi on ka linnasauna vastu,» ütles linnaosavanem Helle Kalda.

«Staadion on seal olemas ja me püüame läbi detailplaneeringu anda sellele alale uut väärtust, et rajada sinna spordikompleks, saun ja võimalusel ka ujula,» ütles abilinnapea Taavi Aas linnavalitsuse pressikonverentsil.

Akadeemia teel asunud ja aastaid tühjal seisnud koolimaja muutus viimasel ajal vandaalide ja püromaanide meelispaigaks. Sel aastal on seal olnud vähemalt kümme tulekahju. Hädaabinumbrile oli selle maja teemal septembri keskpaigaks helistatud umbes 80 korda.

Akadeemia tee 30 hoone ja Haaberstis aadressil Ehitajate tee 130 asuv tühi koolihoone, mida samuti on korduvalt põlema pandud, sundisid politseid ja päästeteenistust pöörduma Tallinna linnapea Edgar Savisaare poole.

«Mainitud hooned on sagedaste tulekahjude tagajärjel muutumas järjest ohtlikumaks nii objektil ebaseaduslikult viibijatele kui ka päästjatele ja politseinikele. Samuti kulub nende hoonete kustutamisele suur osa päästeressurssi, mis toob kaasa elupäästevõimekuse ajutise languse Tallinnas,» teatasid Põhja päästekeskuse juht Priit Laos ja Põhja prefekt Kristian Jaani ühises kirjas linnapeale.

Mustamäe linnaosa valitsus kulutas endise koolimaja lõhutud akende ja uste parandamisele ligi 800 eurot, kuid see ei suutnud hoonet vandaalitsejate eest kaitsta. Nii otsustaski linnavõim Akadeemia tee 30 endise koolimaja lammutada ning 10. septembril allkirjastas linnaosavalitsus osaühinguga Jäätmeproff lepingu koolimaja lammutamiseks. Lammutustööd jõuavad varsti lõpule. Detailplaneering peaks valmima järgmise aasta detsembriks. Kui kõik läheb plaanipäraselt, kerkib 2017. aastaks krundile uus spordihoone.

Ehitajate tee 130 endise koolimaja probleemidega tegeleb Haabersti linnaosa valitsus, kes kavatseb selle anda ühe usuorganisatsiooni käsutusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles