Näitus: haruldased ja unikaalsed Tallinna varatrükised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. oktoobril kell 16:15 avatakse Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu fuajees näitus vanimatest Tallinna trükistest. Tegemist on akadeemilise raamatukogu ja Tallinna Linnaarhiivi ühise vanaraamatu näitusega, mis on pühendatud Tallinna linna ja gümnaasiumi trükikoja 380 asutamisaasta täitumisele.


Näitus „Tallinna linna ja gümnaasiumi trükikoda (1634–1828)“ keskendub esimesele kahele sajandile trükikoja tegevuses. Sel perioodil olid linna ja trükikoja suhted reguleeritud lepinguga. Linn toetas trükikoja tegevust ning trükikoda omalt poolt trükkis esmajärjekorras rae ja linna asutuste tellitud töid. Näitusel on eksponeeritud raamatuharuldused Eesti trükiajaloo kõige vanemast perioodist nii Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu kultuuriloolisest baltika kogust kui ka Tallinna Linnarhiivi kogudest. Kõik näitusel näha olevad trükised on juba oma ilmumisaja tõttu raamatuharuldused. Need jäädvustatakse ka näituse kataloogis, mis ilmub 2014. aasta lõpus (toimetaja Katre Kaju).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles