Kirsitubakas (Kirsitubakas)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Kirsitubakas" räägib 17-aastasest väikelinna tüdrukust Laurast, kel on kohutavalt igav. Ema käib närvidele, omavanused kutid on nõmedad ja kõik meelelahutused tunduvad lapsikud. Ühel päeval tassib Laura energiline sõbranna Merit ta kaasa rabamatkale, mida korraldab keskealine loodusehunt Joosep. Algus on kõike muud kui paljutõotav: kinnise loomuga tüdruku suhted pingestuvad kiirelt kompleksivabalt käituva Joosepiga, kes üritab matkaseltskonnale muljet avaldada oma maalähedase stiili ja kentsakate rituaalidega. Matka edenedes avastab Laura eneselegi ootamatult, et Joosepi karune sarm paneb tal vere kiiremini pulbitsema. Rännak tüürib aga vääramatult lõpu poole ning Laural tuleb leida selgust, kas suhe endast vanema mehega on vaid vahepala naiseks kujunemise kurvilisel teel või on tegemist elu esimese päris armastusega.


"Kirsitubakas" on nooruslik suhtedraama esimesest armumisest. Kui aga tunded süttivad mitukümmend aastat vanema mehe vastu, on otsuste langetamine nii psühholoogiliselt kui sotsiaalsete normide tõttu palju keerulisem. Keelatud armastuses on nagu sõjas - häid valikuid polegi.



Osades Maris Nõlvak, Gert Raudsep, Getter Meresmaa, Anne Reemann, Viiu Maimik, Maarja Jakobson, Aap Salumets, Tiina Kadarpik, Andres Kütt jt.



Filmi stsenaristid-režissöörid on Andres ja Katrin Maimik, operaator Mihkel Soe, kunstnik Kristiina Ago, helilooja Sten Sheripov, monteerijad Andres Maimik ja Marta Pulk, värvikorrektsioon Ivar Taim, režissööri esimesed assistendid Greta Varts ja Doris Tääker, heli Olger Bernadt, heli järeltöötlus Horret Kuus/B6 Studios, valgus Henri Savitski, grimeerija Karolina Veetamm, produtsent Anneli Lepp. Tootja Kuukulgur Film.



Filmi tootmist on toetanud Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles