Ecolandi toidupoe ehitamine Mähel venib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotod ajast, kui toidukauplus  hotelli ECOLAND juurdeehitusena valmis.
Fotod ajast, kui toidukauplus hotelli ECOLAND juurdeehitusena valmis. Foto: Toomas Huik

Mähel asuva Ecolandi hotelli omanikud lubasid kevadel, et hoone juurdeehitusena valmiv toidu- ja esmatarbekaupade pood avatakse juunis, kuid ehitamine venib väidetavalt tellija rahaliste raskuste tõttu. Uueks tähtajaks on pakutud septembri algust.

Ecolandi hotelli omanikfirma OÜ Agilan  juhatuse liige Roman Šapovalov kinnitas, et kaupluse hoone on 80 protsendi ulatuses valmis ning pood avatakse seal 1. septembril.

Šapovalovi sõnul on ehituse venimise põhjustanud suvine aeg, mil paljud ametnikud on kollektiivpuhkusel.

Poemaja ehitava Triaad Grupi projektijuht Andrei Zavarzin mainis, et tööd päris seisma jäänud ei ole – vähehaaval ikka toimetatakse, vastavalt tellijalt laekuvale rahale.

Pirita linnaosavanem Tiit Terik käis Ecolandi poe ehitust viimati vaatamas umbes kuu aega tagasi. Tema sõnul olid siis maja seinad püsti ja aknadki ees, kuid sisetööde tegemist jätkub hoones tõenäoliselt veel pikaks ajaks.

«Tellija ise tahtis siis poe kooliaasta alguseks või umbes selleks ajaks avada,» ütles Terik. «Mulle selgitati ehituse venimist sellega, et väidetavalt olid ehitusplokke tootvad tehased väikese töökoormuse tõttu suvel kinni ning ehitaja pidi plokke siit ja sealt otsima.»

Linnaosavanema sõnul loodab ta siiski, et Mähe pood lähiajal uksed avab, kuigi täpset tähtaega on raske öelda.

Mähelasi on Ecolandi poe ehitus veidi muretsema pannud, kuna hoone valmimine võib parkimise ja liiklusse Randvere ja Pärnamäe tee ristmiku ümbruses keeruliseks muuta.

MTÜ Mähe Selts esindaja Erik Vest on Postimehele öelnud, et mähelastel ei ole uue toidu- ja esmatarbekaupade poe vastu muidu midagi, kuna sealkandis puudub praegu ostukoht. Küsimus on aga selles, et kaupluse valmimine võib halvendada ümberkaudsete majade elanike heaolu.

Teriku sõnul on uut poodi Ecolandi hotelli juurde kavandatud juba 2008. aastast alates ning projektist on mähelasi teavitatud nii Pirita lehes kui muul viisil ning inimestel on olnud võimalus oma sõna sekka öelda.

Pirita linnaosa arhitekti Tiina Paalbergi sõnul on Ecolandi hotelli omanikud omandanud hoone naaberkrundid ning sinna on neil kavas rajada korralik parkla. Seetõttu ei tohiks parkimisega poe juures probleeme tekkida.

Randvere ja Pärnamäe tee ristmiku uuendamise ja fooridega varustamise projekt on olemas ning ohtlik liiklussõlm peaks korda saama koos Randvere tee viimase lõigu renoveerimisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles