Kõlvart: praktiliselt kõikidele lastele on lasteaiakoht kindlustatud

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merivälja lasteaias on avatud moodulmaja, kus said koha kokku 44 last.
Merivälja lasteaias on avatud moodulmaja, kus said koha kokku 44 last. Foto: Liis Treimann

Tallinna linn on munitsipaallasteasutuste arendamise programmi 2013-2021 «Lasteaiakoht igale lapsele» rakendamisest alates 2013. aasta jaanuarist loonud umbes 1100 uut lasteaiakohta.

Abilinnapea Mihhail Kõlvart märkis, et 2014. aastaks on suudetud kindlustada lasteaiakoht praktiliselt kõigile kolme kuni seitsme aastastele lastele, kui vanem seda soovib. Lasteaiajärjekord on tema sõnul viimase kolme aasta jooksul märkimisväärselt vähenenud.

«Kui näiteks 2012. aastal oli puudu umbes poolteist tuhat lasteaiakohta, siis selle kuu seisuga on puudu umbes 440 kohta. Samas on meil lasteaedades kokku 380 vaba kohta. See tähendab, et lapsevanemad saavad praegu oma lapse ilma järjekorras ootamata lasteaeda panna.,» ütles abilinnapea. Ta möönis, et alati ei ole pakkuda lasteaiakohta kodu lähedal, vaid see asub võib-olla hoopis teises linnaosas. Aga nendele, kellel on kohta väga vaja, on see tema sõnul siiski olemas.

«Me oleme ainuüksi viimase pooleteise aasta jooksul loonud umbes 1100 lasteaiakohta. Selleks ehitasime nii uusi lasteaedu kui uusi rühmi olemasolevates lasteaedades. Samuti võtsime kasutusele moodulrühmad,» lausus Kõlvart ning lisas, et laste arv kasvab kuni aastani 2017, pärast seda hakkab see aga kahanema ning lasteaiakohti hakkab üle jääma. Selle tõttu tuleb lasteaiakohtade loomine muuta võimalikult paindlikuks. «Tallinnas on paindlikkuse saavutamiseks kasutatud võimalust luua olemasolevates munitsipaallasteasutustes kohti juurde ja lisatud olemasolevate lasteaedade juurde moodulrühmi. Moodulrühma näol on tegemist ajutise, kuid väga kiire lahendusega, mis sobitatakse olemasoleva lasteaiahoonega ja ümbrusega,» selgitas Kõlvart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles