Kodus kanepit kasvatanud noormees pandi pooleks aastaks vangi

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Harju maakohus mõistis septembri lõpus 28-aastase Martini süüdi suures koguses kanepi kasvatamises ja sellest marihuaana valmistamises ning karistas teda kokkuleppemenetluses viie aasta, viie kuu ja 27 päeva pikkuse vangistusega.

Sellest kohe peab varem kriminaalkorras karistamata Martin ära kandma viis kuud ja 27 päeva vangistust. Ülejäänud vangistust ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane viieaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu. Lisaks konfiskeeris kohus Martinilt kuritegude toimepanemise tulemusena saadud vara  kokku ligi 6000 euro väärtuses.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse töötajad pidasid Martini kahtlustatavana kinni möödunud aastal enne jõulupühi Tallinnas Lasnamäel. Martini kohta oli majaelanikelt eelnevalt laekunud kaebusi, et ta võib tegeleda kanepi kasvatamisega.

Martini kasutuses olevas ühetoalises korteris teostatud läbiotsimise käigus leidsid politseinikud spetsiaalselt kanepi kasvatamiseks püstitatud kasvatustelgid kokku 47 kanepitaimega.

Uurimise käigus tuvastati, et Martin oli tellinud endale internetist kanepi kasvatamise käsiraamatud ja hankinud spetsiaalse ventilatsioonisüsteemi, kasvatustelgid, filtrid, kasvatuslambid ja muu vajaliku.

Kokku leiti Martini korterist 47 kasvavat kanepitaime kogumassiga enam kui kolm kilo ning eelnevalt kasvatatud kanepist valmistatud enam kui kilo marihuaanat. Kokku piisanuks Martini valdusest leitud ja ära võetud ligi neljast ja poolest kilost narkootikumidest narkojoobe tekitamiseks ligi 6000 inimesele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles