Kontorirottide jooks kogus suurperede lastele üle 10 000 euro

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontoritöötajate jooks Tallinna vanalinnas.
Kontoritöötajate jooks Tallinna vanalinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval, 5. oktoobril anti Eesti suurperede tublidele ja andekatele lastele üle Rat Race’i stipendiumid. Heategevusliku kontorirottide jooksu Rat Race 2014 kaudu koguti suurperede laste huvitegevuse toetuseks 10 000 eurot. Laekunud 63 taotlusest rahuldati 30. 

«Nagu ka eelnevatel aastatel, laekus taotlusi umbes poole rohkem kui me saime rahuldada. Kokku esitati 63 taotlust kogusummas 27 300 eurot. Osalenud 74 tiimi,  meeskonna, 61 koostööpartneri ja üle 10 vabatahtiku abil sai teoks 30 suurpere lapse unistus. Laste ja vanemate siirad naeratused näitasid, et ligi aasta kestnud projekt tasus end ära ning meeskond tegi õiget asja,» rääkis Rat Race Tallinn 2014 projektijuht Merlin Mägi.

Pärast stipendiumite pidulikku üleandmist suunduti Pirita Seiklusparki, kus lapsed ronisid seiklusrajal ning väiksemaid lõbustas Pipi. «Tulime kogu perega Pärnumaalt ning olime kõik päevaga väga rahul. Kontsert oli tore, tort oli maitsev, söök metsas oli ülihea, Pipi oli vahva ja ronida oli äge! Aitäh kogu meeskonnale imetoreda päeva eest,» jutustas 15-aastane Jenni-Ry Lootus, kes sai stipendiumi flöödi ostuks.

Rat Race 2014 heategevusfondi eesmärk oli toetada juba neljandat aastat järjest Eesti lasterikkaid peresid, kes soovivad andekatele lastele pakkuda mitmekülgseid arenguvõimalusi, kuid kellel pole alati selleks vajalikke finantsvõimalusi. Stipendiumi abil oli võimalik taotleda tehtavate kulude osalist või täieliku katmist soetamaks, näiteks, muusikainstrumenti või spordivarustust.

Heategevuslik kontorirottide jooks Rat Race on New Yorgist alguse saanud kontoritöötajate meelelahutuslik ja heategevuslik võidujooks. Eestis korraldab Rat Race’i ettevõtlike noorte organisatsioon JCI Estonia, ürituse üheks eesmärgiks on sotsiaalse vastutustunde arendamine. Rat Race on Eestis korraldatud 2002. aastast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles