Naabri kiire tegutsemine aitas päästa vanema meesterahva

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna päästjad.
Tallinna päästjad. Foto: Toomas Huik

Täna hommikul kell 6.57 teatati tulekahjust viiekorruselises kivimajas Akadeemia teel. Tähelepanelik elanik märkas naabri ukse alt tulevat suitsu ning koheselt teatas sellest Häirekeskusele.

Ühtlasi tegi ta naabri ukse lahti ning sisenes korterisse, eesmärgiga leida inimene. Kuna mehel puudus spetsiaalne päästevarustus, mis võimaldaks hingamist ja takistaks kuumust, ei saanud ta oma naabrit suitsu täis korterist välja tuua.

Kohale jõudnud päästjatele selgitas naabrimees põhjalikult, kust täpselt peab inimest otsima ning päästjad leidsid ta kiiresti ning toimetasid välja. Vanem meesterahvas oli teadvusel, meedikud viisid ta haiglasse tervisekontrolli. Põlemine sai alguse magamistoast. Korteris oli suitsuandur, kuid see ei rakendunud tööle. Päästjad kustutasid tulekahju ja ventileerisid ruumid.

Tulekahju täpne tekkepõhjus on hetkel väljaselgitamisel. Päästetööde juhi sõnul oli naabrimehest inimelu päästmisel väga palju kasu. Siiski tuleb teist inimest päästma minnes olla väga ettevaatlik, enda elu ohtu seada samuti ei tohi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles